instant fap

Svi u Skenderiju: Počeo Sajam knjige, ulaz besplatan

Svi u Skenderiju: Počeo Sajam knjige, ulaz besplatan

“Riječ – knjiga – univerzum” je moto pod kojim su danas otvorena vrata za posjetitelje 26. Međunarodnog sajma knjige i učila, u Kulturno-sportskom centru Skenderija u Sarajevu.

Organizator ovogodišnjeg Međunarodnog sajma sajma knjige i učila je Centar Skenderija, a partneri su TKD “Šahinpašić” i Udruženje izdavača i knjižara (UIK). Ulaz za posjetioce Sajma, koji će zvanično biti otvoren večeras, ove godine je besplatan.

Posjetioci će imat priliku da se upoznaju s najnovijim, ali i da potraže neka starija izdanja knjiga, na štandovima više od 100 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, ali i cijelog svijeta.

Prvih 15 posjetilaca Sajma nagrađeno je knjigama koje su im poklonili TKD Šahinpašić, UIK i Ured za kulturu i turizam Republike Turske pri Ambasadi Turske u BiH.

Direktor TDK Šahinpašić Ajdin Šahinpašić istakao je u izjavi za Anadolu Agency da Međunarodni sajam knjiga i učila ove godine obuhvata promocije izdavačkih kuća, književnih dijela i autora, organizaciju okruglih stolova o aktuelnim temama iz oblasti knjižarstva i književnosti, susrete sa laureatima književnih nagrada, promocije kulturnih centara drugih zemalja i mnoge druge zanimljive aktivnosti.

Većina sadržaja bit će organizirana u okviru centralnog prezentacionog prostora, vizuelno stilizovanog kao bosanska kuća.

“Imamo i dvije prateće manifestacije koje će obilježiti ovaj Sajam. Radi se o Međunarodnom susretu bibliotekara slavista i izložba Herthe Muller. Na Sajmu će se predstaviti izlagači iz različitih zemalja, kao i kulturni centri Republike Turske, Kraljevine, Saudijske Arabije, Irana, Goethe Institut i drugih institucija”, kazao je Šahinpašić.

Ovogodišnji sarajevski sajam knjiga se održava u terminu od 23. do 28. aprila.

KOMENTARI