“Svi za Muhameda”

HomeUncategorized

“Svi za Muhameda”

Godinu dana kasnije/ Dječak koji je ujedinio Sanski Most

Školske kolege Muhameda Talića (14), koji je obolio od leukemije, organizovali su danas niz događaja čiji je cilj da se prikupe neophodna novčana sredstva za porodicu teško oboljelog dječaka.

Učenici Prve sanske škole, koju pohađa oboljeli dječak, prodavali su kolače koje je donirao „Konzum“, a organizovan je i malonogometni turnir na kojem je sudjelovao veliki broj ekipa s područja sanske i susjednih općina.

Na ovaj način želimo da se solidarišemo s našim Muhamedom i njegovom porodicom koja živi u veoma teškom stanju. Slične akcije ćemo nastavit i u narednom periodu, kažu organizatori.

Sem ovog događaja, danas se s početkom u 18 sati u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu održava bogat program, te niz utakmica i revijalnih nastupa, a nastupaju sanski sportski klubovi, muzičari i folklorna društva.

Planirano je održavanje još nekoliko humanitarnih događaja s istim ciljem, a jedan od njih je i večerašnji koncert u klubu „Palaco“ na kojem će nastupiti nekoliko poznatih muzičara iz naše zemlje. Inače, dječak se trenutno nalazi na Kliničkom centru „Koševo“ u Sarajevu, gdje je podvrgnut medicinskim tretmanima.

Porodica Talić, sem Muhameda ima još dvoje maloljetne djece, a obzirom da niko od supružnika nije zaposlen, prikupljena sredstva će biti namjenjena za pomoć ovoj porodici u finansiranju materijalnih troškova koji su vezani za liječenje Muhameda.

U organizaciji Mjesne zajednice Šehovci, gdje živi porodica Talić, pokrenuta je humanitarna akcija s ciljem da se sakupi potreban novac.

Muhamed je odličan i primjeran učenik, a sem toga veoma je talentovan nogometaš „Podgrmeča“ iz Sanskog Mosta, te član mlađih selekcija koje su poslednjih nekoliko godina ostvarile niz zapaženih rezultata. Svi koji žele pomoći liječenje mališana mogu to učiniti i uplatom sredstava na broj žiro računa: 199-044-60340845-30.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0