instant fap

Švicarski reprezentativci zatražili od Blattera da primi Kosovo u FIFA-u

Švicarski nogometni reprezentativci Valon Behrami, Granit Džaka, Džerdan Šaćiri, koji su rođeni na Kosovu, i kapiten Albanije Lorik Cana uputili su pismo predsjedniku FIFA Seppu Blatteru u kome traže da se Kosovu dozvoli da igraju utakmice.

“Mi potpuno podržavamo pravo fudbalera i klubova sa Kosova da igraju mečeve na međunarodnoj sceni. Kosovo je priznalo 91 zemlja sa šest kontinenta i već je primljeno u organizacije poput Međunardnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

Ne može se porediti sa drugim teritorijama u Evropi koje žele izlaz na međunarodnu scenu. Šaljemo našu podršku Savezu Kosova u ovoj borbi za primjenu FIFA pravila kao što su: pravda, poštovanje, odsustvo diskriminacije, odbijanje političkog uticaja i univerzalnost fudbala”, navodi se u njihovom otvorenom pismu.

Podsjećamo, Fudbalski savez Srbije spriječio je sve ranije pokušaje Kosova za prijem u UEFA i FIFA, jer pravila kažu da u dvije najveće fudbalske kuće ne mogu da uđu zemlje koje nisu priznale Ujedinjene nacije.

Ipak, FIFA je donijela načelnu odluku u kojoj je dozvolila Kosovu da igra mečeve, ali će konačna odluka biti donijeta sljedećeg četvrtka.

KOMENTARI