Švicarski rock bend Dada ante portas snimio spot u Sanskom Mostu

Homeinmedia danas

Švicarski rock bend Dada ante portas snimio spot u Sanskom Mostu

Haris Dubica: Ponovo dovodim strance u BiH

foto Amila Saleš

Haris Dubica, uspješni bh. reditelj s adresom u Švicarskoj, dugi niz godina sarađuje s mnogim poznatim zvijezdama iz svijeta muzike, a među posljednjim projektima izdavaja se saradnja s jednim od najpoznatijih švicarskih rock bendova Dada ante portas.

Bend Dada ante portas je osnovan 1997. godine, a njihov deveti studijski album “Hush”, koji je produciran u Švedskoj, uskoro će ugledati svjetlo dana. U proteklom periodu su pod rediteljskom palicom Harisa Dubice snimali spot za pjesmu “Mayhem”.

Poznato je da Dubica kroz svoj rad promoviše ljepote Bosne i Hercegovine, a izuzetak nije napravio ni ovog puta pa je spot sniman u Sanskom Mostu, Bihaću, Dubrovniku i Solothurnu u Švicarskoj.

“Kada sam čuo pjesmu ‘Mayhem’, što u prijevodu znači haos, a koja govori o apokalipsi, želio sam veći dio spota snimiti u BiH. Ova zemlja ima mnogo lokacija koje su pogodne za snimanje takvih scena i koje imaju veliki potencijal za snimanje apokaliptičnih filmova ili serija poput ‘Walking Dead'”, rekao je Dubica.

Dodaje kako u narednom spotu, koji će biti svojevrstan nastavak priče koju donosi pjesma “Mayhem”, planira pokazati ljepote BiH koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

“Snimat ćemo na Štrbačkom buku u Bihaću, vodopadu rijeke Blihe u Sanskom Mostu, Medenom Polju u Petrovcu i brojnim drugim prirodnim ljepotama BiH. Bit će to prvi kratki švicarski muzički film koji će, nakon što objavimo posljednji dio, imati komercijalnu premijeru u Luzernu”, rekao je.

Ulogu u svakom spotu imat će mlada bh. glumica Darja Badnjević.

“Sa Darjom sam već sarađivao, oduševljen sam njenim talentom i uvjeren sam da će ona postati veliko ime bh. glumačke scene”, rekao je Dubica.

U spotu se pojavljuje i hrvatska glumica Barbara Lončarić Lučić.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0