Svjetska asocijacija izabrala najbolju COVID-19 fotografiju: Nastala je u Općoj bolnici u Sarajevu

HomeVijestiBiH

Svjetska asocijacija izabrala najbolju COVID-19 fotografiju: Nastala je u Općoj bolnici u Sarajevu

U BiH danas 794 novozaraženih koronavirusom, zabilježena 22 smrtna slučaja

Od više stotina fotografija iz cijelog svijeta dostavljenih Asociaciji IDWeeK, najboljom je proglašena fotografija iz COVID odjela Opće bolnice u Sarajevu.

Američka asocijacija IDWeek od više stotina fotografija iz cijelog svijeta, vezanih za koronavirus, za najbolju je izabrala onu koja ja nastala u bosanskohercegovačkoj bolnici.

Fotografija je napravljena 18. marta prošle godine u Intenzivnoj njezi COVID odjela tokom posjete dr. Bilgina Saita iz Turske ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Uz dr. Saita na fotografiji je tadašnja stalna postavka COVID-19 odjela prof. Ismet Gavrankapetanovićdr. Anela Šuboprim. dr. Ednan Drljević i glavni medicinski tehničar Mahir Pekić.

IDWeek je organizirao foto konkurs i pozvao sve radnike na prvoj liniji odbrane od pandemije i njihove porodice da pokažu u slikama ljudsku stranu koronavirusa.

Nakon posljednje dvije godine, koje su bile teške i izazovne za sve, uz brojne statističke podatke ostale su fotografije na kojima je ostala zabilježena velika borba, posvećenost i težina liječenja oboljelih, a slika govori više od 1000 riječi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0