instant fap

Svjetski nogometaši sanskih korijena

Svjetski nogometaši sanskih korijena

Ono što je zajedničko petorici nogometaša sa slike jeste to da svi vuku sanske korijene, a nijedan ne nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Sergej Milinković-Savić je jedan od najtraženijih nogometaša Serie A. Nastupa za Lazio i svojim igrama dokazuje da je jedan od najvažnijih igrača ovog talijanskog kluba.

Njegov brat Vanja Milinković-Savić je golman Torina na posudbi u St. Liege.
Njihov otac Nikola Milinković je rođen u Sanskom Mostu i karijeru je započeo u Radničkom iz Zdene. Neposredno prije rata odlazi u Srbiju i tamo nastavlja karijeru. Za reprezentaciju Srbije kasnije nastupaju i njegovi sinovi. 

Samir Handanović nastupa za Inter Milano i zasigurno je jedan od najboljih golmana Serie A, po mnogima i najbolji.

Haris Seferović je napadač portugalske Benfike a nastupa za reprezentaciju Švicarske. Iako ne igra za našu reprezentaciju, u mnogo navrata je pomogao našoj zemlji i dokazao da nije zaboravio svoje korijene.

Josip Iličić nastupa za Atalantu i igra sezonu karijere. Prije pauze zbog pandemije je bio u nestvarnoj formi i jedan je od najzaslužnijih igrača za neočekivana dostignuća Atalante.On je također uvijek rado spreman pomoći Bosni i Hercegovini, posebno ukoliko se radi o Škrljevitoj i Sanskom Mostu.

KOMENTARI