instant fap
NaslovnicaVijestiRegion

Tadić: Nikolić ne umije sportski da primi poraz

Tadić: Nikolić ne umije sportski da primi poraz

Predsjednički kandidat Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je da lider naprednjaka Tomislav Nikolić “ne preza od destabilizacije i prijetnji sukobima” želeći tako da, kako kaže, dobije nešto što nije uspio na izborima.

“Opasno je što on ne preza ni od čega, čak ni od destabilizacije, od prijetnji sukobima, nasiljem, želeći na taj način da dobije nešto što nije uspio na izborima”, rekao je Tadić u intervjuu za današnji “Pres”.

U intervjuu koji list donosi pod naslovom “Nikolić me razočarao”, Tadić je ocijenio da postizborni potezi lidera Srpske napredne stranke (SNS) ukazuju da on “ne umije sportski da prihvati poraz”.

“Ako OEBS, CESID i posmatrači svih stranaka, uključujući i ljude iz SNS-a, na svakom biračkom mjestu utvrde da su izbori bili regularni, onda ponašanje Tomislava Nikolića kazuje jedino da on ne umije sportski da primi poraz”, rekao je Tadić, javlja Beta.

On je dodao da ga rezultati opštih izbora u Srbiji nisu iznenadili, jer, kako kaže, građani Srbije od 2000. godine biraju put stabilnosti i novih šansi i ne žele povratak u devedesete godine.

“To me nije iznenadilo, najveće razočarenje su oni koji ne umiju da sportski podnesu poraz, već naknadno pokušavaju da izmisle neke izborne neregularnosti, iako su tri dana ranije potpisali zapisnike i ni na šta nisu imali primjedbe. Takav pokušaj vidim kao inscenaciju i alibi za neuspjeh 20. maja”, rekao je Tadić.

Govoreći o drugom krugu predsjedničkih izbora Tadić je izrazio uvjerenje da će građani Srbije potvrditi da žele nastavak “jasne proevropske politike, koja donosi investicije, nova radna mjesta i stabilnost”.

Tadić je dodao da će sa drugim potencijalnim partnerima za formiranje vlade razgovarati nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, 20. maja.

 

KOMENTARI