instant fap

Tajnovito društvo “Most-istok-zapad” i u BiH ima sve više članova

Tajnovito društvo “Most-istok-zapad” i u BiH ima sve više članova

Dok je poznati hrvatski advokat i jedan od najbogatijih Hrvata zvan “kralj ovrha” Marijan Hanžeković javno potvrdio da je mason i član Trilateralne komisije u Hrvatskoj, te da je član istoga bila i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sve dok nije izabrana, javnost u BiH malo zna da organizacija bliska Trialterali od februara ove godine djeluju i u BiH i broje sve više članova, piše Dnevni list.

Tridesetak članova

Organizacija East west bridge, koja djeluje kao ispostava Trilateralne komisije u Srbiji, početkom godine proširila je svoje aktivnosti i na Bosnu i Hercegovinu, a u našoj zemlji ima već tridesetak članova mahom advokata, političara, doktora…

Predsjednik East west bridgea u BiH je Jakob Finci, a potpredsjednici Kenan Ademović i Zdenko Mihajlović, a predsjednik Upravnog odbora Robert Jovanović. Članova bh. ispostave East west bridgea je 29, barem koliko se može vidjeti na službenim stranicama organizacije East west bridge BiH koja je još uvijek poprilično nepopunjena.

east-west-bridge

U Upravnom odboru East west bridgea u BiH uz Jovanovića, Fincija i Mihajlovića su Kenan Ademović, Lamija Tanović, Haris Huseinagić, Slobodan Marković, Mirza Atić, Vedran Škoro, te Zlatan Begić. Uz spomenute tu su još kao članovi Damir Marjanović, Zlatan Begić, Haris Huseinagić, Zlatko Hadžidedić, Mirza Atić, Amela Pejdah, Slobodan Marković, Aleksandar Vranješ, Goran Nedić, Naida Ademović, Šekib Sokolović, Miodrag Živanović, Vjekoslav Domljan, Zekerijah Smajić, Ilija Trninić, Miroslav Galić, Dario Jovanović, Bernarda Teklić, Goran Nikolić, Nedeljko Stanković, Drasko T. Aćimović, Goran Riđić i Predrag Bjelošević.

U rubrici “O nama” East West bridge BiH piše: „Grupa nezavisnih stručnjaka okupila se sa idejom osnivanja organizacije koja će u vremenu koje je pred nama biti svjetionik i snažan kontrolor kvaliteta političkog života u BiH. Odlučni smo u tome da treba graditi mostove među ljudima, polazeći od pretpostavke da su političari i javna uprava tu zbog nas, građana, a ne mi zbog njih, jer mi ih plaćamo i oni treba da nam svakodnevno odgovaraju za svoje postupke. I kada se to polazište jednom konačno utemelji kao trajni princip, onda više neće biti toliko važno koja stranka ili pojedinac je na vlasti“.

Organizacija East west bridge službeno je nevladina organizacija, a neslužbeno upravo produžena ruka Trilateralne komisije. Na stranicama East west bridgea BiH se Trilateralna komisija navodi upravo kao prva organizacija s kojom sarađuju, a što dalje rade ne zna se. Kao adresa navedena im je Titova 2 Sarajevo.

Misleći ljudi

Trilaterarna komisija osnovana je 1973. godine na inicijativu američkog milijardera Davida Rocfelera, a na temelju ideje poljsko-američkog diplomate i geostratega Zbigniewa Brzezinskog. Cilj ove moćne grupe u kojoj su utjecajni svjetski milijarderi, političari, bankari i biznismeni je zbližavanje SAD, Evrope i Japana “radi očuvanja mira i upravljanja svjetskom ekonomijom”.

Odluke Trilaterarne komisije donose se u tajnosti i ona zapravo upravlja političkim i ekonomskim procesima u svijetu. Hanžeković je o Trilaterali kazao da se ne radi o ničemu tajnovitom, jednostavno da se radi o grupi mislećih ljudi. Hanžeković je ujedno i mason, baš kao i brojni članovi Trilateralne komisije.

KOMENTARI