instant fap

Takmičenje u spretnosti vožnje biciklom

U okviru sportskog dijela manifestacije „Musalla 2012“, Medžlis Islamske zajednice Sanski Most i Auto moto klub 70 jučer su u Prijedorskoj ulici zajednički organizovali pokaznu vježbu i takmičenje  vožnje spretnosti biciklom.

Učestvovalo je 25 sanskih osnovaca  uzrasta od četvrog do osmog razreda, koji su u što kraćem roku biciklom trebali savladati više prepreka postavljenih na cesti. Prema riječima Samira Saleša, predsjednika Auto moto kluba 70, u Medžlisu Islamske zajednice su  prepoznali problematiku djece u saobraćaju, a jedan od problema je što u sanskim osnovnim školama nisu dovoljno zastupljene saobraćajne sekcije. S toga je cilj pokazne vježbe da djeca savladaju prepreke kako bi bili što spretniji u samom saobraćaju.
„Naša namjera da se ovakvi događaji češće organizuju, da što više djece uzme učešće u vježbama i takmičenjima, tako da roditelji ne strahuju kad puste dijete u saobraćaj. Jedino ovakvim načinom, odnosno treningom se može postići kvalitet u samoj vožnji“, kaže Saleš.
Član organizacionog odbora “Musala 2012“,  Mirza ef Žerić, je naglasio da je drugi dan manifestacije predviđen za sadržaje koji odgovaraju  dječacima i djevojčicama uzrasta osnovne škole.
„Auto moto klub je poznat po organizaciji auto trka, ali je poznat i da vrši  edukaciju naših najmlađih sugrađana osnovnoj saobraćajnoj kulturi. To je jako važno, a imajući u vidu da skoro svakodnevno naša djeca stradavaju u saobraćaju. U Federaciji BiH svake godine oko 30 djece strada u saobraćaju, a vrlo često se to dešava zbog njihovih grešaka i zbog nepoznavanja osnovnih pravila ponašanja u saobraćaju. Zato treba podržati rad i u budućem periodu dati podršku Auto moto klubu 70“, rekao je efendija Žerić.
Prvo mjesto na takmičenju u biciklističkim vještinama  u konkurenciji djevojčica je osvojila Fatima Jevrić, drugoplasirana je bila Nejla Jakupović, a treća Asmira Grahović. Kod dječaka prvolasirani je bio Latif  Kadirić, drugi Alis Ibričić, a treći Adis Grahović.

KOMENTARI