instant fap
NaslovnicaSanski MostLokalne teme

Tako DŽObro #doziviBiH

Tako DŽObro #doziviBiH

Ne znam i ne mogu da predvidim koga ću sve da upoznam u narednom periodu i kakve ću priče da vam ispričam ALI…

Ali ako bismo sumirali one koje su do sada odrađene, ova ima najčudniji mogući splet okolnosti i kako sam uopšte pronašla Mirjanu.

Da ne idem u najsitnija crijevca oko tog gdje, šta, kako i otkud Mrkonjić, dovoljno će biti samo da spomenem da je moj tata iz Mrkonjića i da je to jedan od razloga što ga se ponekad sjetim češće nego nekog drugog mjesta. Mama je iz Banjaluke gdje sam i ja rođena i trenutno živim a spletom tužnih, nesrećenih i ratnih okolnosti svi smo đuturile završili u Sanskom Mostu.

Nekako.

Prije, sad već tri godine spletom isto tako zanimljivih okolnosti sam upoznala i jednog predivnog dečka koji stoji iza priče Čupkavi problemi.

Inače, nisam otišla u Mrkonjić pa tražila sve to već sam tražila sve to budući da imam u glavi ideju o još jednom, jako ličnom, velikom i važnom projektu ali se ispostavilo da je Mile upravo iz Mrkonjića. U to vrijeme mog otkrivanja Čupkavih problema sam u stvari radila i živjela u Sarajevu.

I tako, od Mrkonjića preko Sanskog Mosta, Banjaluke, Sarajeva pa opet do Mrkonjića. Od ideje za lični projekat i priču a vezanu za Čupkave probleme i Maaja.M pa sve do Mirjane.

Ma kako sad sve to?

Mile mi je prilikom jedne od naših kafa i upoznavanja spomenuo TAKO DŽOBRO.

Sjećam se da sam tad pronašla Facebook stranicu i napravila sebi screenshoot kao podsjetnik na “nešto zanimljivo” i od tad pa sve do danas, iako sam često sortirala i brisala sadržaj na telefonu, taj screen je ostao. 

Godinama.

Ni Čupkave probleme nisam zaboravila niti odustala već stavila pauzu. Malo dužu ali ipak pauzu, nikako stop.

Kroz ovu veliku, veeeeliiiku avanturu pokušaću da vam prenesem barem dio tog što može i treba da se vidi u Bosni i Hercegovini a spajajući zanimljivi dio istorije i kulture, turistički potencijal i vrijedne, kreativne ljude koje imamo.

Kako je krenula cijela #doziviBiH avantura sa njom je oživjela i moja velika ljubav prema legendama i mitovima pa sam se u jednom trenutku sjetila i nekoliko koje mi je prepričavala rahmetli majka; o Mrkonjiću, o Balkani… I tako, misao po misao pa sve do tog da i Mrkonjić uključim i da bude dio #doziviBiH. A na telefonu i dalje podsjetnici na “nešto zanimljivo” a između ostalog i Tako DŽObro…

Pročitaj više ovdje

KOMENTARI