instant fap

Telegram je premašio 700 miliona korisnika i uveo – pretplatu. Evo što ona donosi

Telegram je premašio 700 miliona korisnika i uveo – pretplatu. Evo što ona donosi

Premijski paket dodaje mogućnost slanaj većih datoteka (do 4 GB umjesto 2 GB) te podržava brže preuzimanje. Platiše će isto dobiti mogućnost praćenja do 1000 kanala u odnosu na 500 te stvoriti 20 mapa sa razgovorima (u koje stane po 200 razgovora). Kako sve ne bi stalo samo na tehničkim poboljšanjima, Telegam je u premijsku pretplatu uveo i ekskluzivne naljepnice koje će platiše vizualno odvojiti od ‘običnih ljudi’.

Konačno, premijski korisnici će također moći imati do četiri računa u istoj aplikaciji te priljepiti do 10 razgovora na vrh ekrana.

Telegramov osnivač i glavni direktor Pavel Durov nedavno je napisao da je premijska pretplata odgovor na zahtjeve korisnika kojima treba dodatan kapacitet prijenosa datoteka i brži prijenos podataka.

‘Nakon malo razmišljanja smo došli do zaključka: jedini način kako to možemo izvesti, uz zadržavanje svega što već nudimo, je da uvedemo pretplatu’, kazao je.

Neki analitičari su već dugo vrijeme polagali nade u monetizaciju Telegrama putem blockchaina, no nakon nekoliko odgađanja i problema sa regulacijama, Telegram je 2020. objavio da je napustio projekt te je potom ponudio povrat 1.2 milijarde dolara koje je uspio sakupiti od investitora, piše TechCrunch.

‘Danas je vrlo važan dan u povijesti Telegrama – ne samo nove prekretnice, već i početka održive monetizacije za platformu’ piše u službenom blogu.

KOMENTARI