instant fap

Teletović: Strpljiv sam čovjek, moje vrijeme tek dolazi

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, te naš jedini predstavnik u NBA ligi Mirza Teletović nalazi se u nemilosti trenera Averya Johnsona, koji mu ne daje priliku za igru u dresu Brooklyn Netsa.

Ipak, treba razumjeti da se popularni Big M, kako su ga nazvali američki mediji, i dalje prilagođava na nove uslove života i igranja. Naš reprezentativac do sada je u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu ostvario prosjek od 4.3 poena, dva skoka i jednu asistenciju za prosječno deset minuta provedenih u igri, a za španski portal lainformacion.com kazao je:

“Jedino što mogu je da naporno treniram i da dam sve od sebe kada me trener uvede. Dobro se slažemo, uvijek je spreman da mi pomogne kada ga pitam nešto ili kada ne razumijem neki segment. Ne igram puno, ali sam jako strpljiv čovjek i uvjeren sam da moje vrijeme tek dolazi”, kazao je Teletović, koji je u redove Netsa stigao iz Caje Laboral, te i dalje prati šta se dešava u njegovom bivšem klubu, a za pomenuti medij uporedio je NBA i evropsku košarku.

“Igra je dosta brža, puno više utakmica se igra nego u Evropi. Pomno pratim šta se dešava u Caji. To je ipak moj dom. Malo me iznenadio odlazak Duška Ivanovića, jer je on svojevrsna legenda. Ipak, mislim da će Žan Tabak, novi trener, dosta pomoći ekipi!, rekao je Teletović, kojem u Americi dosta pomaže Pablo Prigioni s obzirom na to da se poznaju iz Španije.

“Provodimo dosta vremena zajedno, kao što smo to radili u Španiji. Izlazimo zajedno, večeramo skupa. Obojica imamo djecu, tako da nas i to zbližava”, istakao je Teletović.

KOMENTARI