instant fap

Teške utakmice pred Podgrmečom u borbi za opstanak

Narednog vikenda na rasporedu su utakmice 21. kola Prve lige Federacije BiH. Kao što se i očekivalo, proljetni dio prvenstva donio je dosta uzbuđenja i iznenađenja, čime je potvrđeno da će se do samog kraja voditi neizvjesna i ogorčena borba kako za osvajanje prvog mjesta i ulazak u Premijer ligu BiH, tako i za očuvanje prvoligaškog statusa. Nakon osam odigranih kola drugog dijela šamionata zamršena je situacija i u gornjem dijelu tabele, a posebno u opasnoj zoni. 


Sanski prvoligaš Podgrmeč trenutno je na desetom mjestu i nije u opasnoj zoni, ali imajući u vidu težak raspored do kraja prvenstva, sanske nogometaše čeka još velika borba za ostanak u prvoligaškom društvu. Do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola, a Sanjani idu na dva teška gostovanja kod vodećeg dvojca, Slobode i Jedinstva , a na strani igraju još protiv Goška i Čapljine. Također, igrače Podgrmneča očekuju i teške domaće utakmice, protiv veoma jake ekipe Bratstva, te Radničkog i Budućnosti koji su, također, u neugodnoj situaciji. Kako sada stvari stoje, igrači Podgrmeč se još ne mogu opustiti, jer će posljednje utakmice odlučivati o očuvanju prvoligaškog statusa. Treba ipak istaći, da je Podgrmeč prvi dio sezone završio na četrnaestom mjestu, u opasnoj zoni i sa 14 bodova, dok je u proljetnih osam kola kola osvojio 16 bodova. Sanjani su kod kuće ostvarili tri pobjede i jedan remi, šest bodova su donijeli sa strane, a zabilježili su dva gostujuća poraza. Dakle, osvojeno je više bodova u osam kola nastavka, nego u 15 jesenjeg dijela prvenstva. S toga se treba nadati, da će sanski nogometaši barem kod kuće utakmice riješiti u svoju korist, odnosno doći do bodova spasa. 


Inače, na čelu tabele je neizvjesna situacija. Prvo je Jedisntvo sa 52 boda i ima samo bod više od drugoplasirane Slobode. Na trećem mjestu je Bratstvo sa 49 bodova, koliko ima i četvrti Reudar. Peto je Orašje sa 36 bodova, šesti Gošk ima 34, sedmi Branitelj 32, osma Gradina 31, deveta Čapljina i deseti Podgrmeč 30 i jedanaseti mjestu je Radnički sa 29 bodova i ovi klubovi su barem za sada sigurni. U opasnoj zoni su dvanaesta Mladost sa 25, trinaesta Budućnost sa 24, te četrnaesti Igman i petnaesta Iskra sa 23 boda.


U narednom kolu Podgrmeč ide na teško gostovanje kod tuzlanske Slobode, a u ostalim susretima se sastaju: Gradina – Iskra, Igman – Branitelj, Mladost – Rudar, Čapljina – Bratstvo, Jedinstvo – Gošk, Radnički – Budućnost, a slobodno je Orašje.
Dakle, svako novo kolo na prvoligaškim terenima nam donosi nove uzbudljive i neizvjesne utakmice u kojima se očekuju velika iznenađenja. U igri je još 21bod, te se i oni najveći optimisti još ne usuđuju prognozirati ko će osvojiti šampionsku titulu, a koji će se klub preseliti u niži rang takmičenja.

KOMENTARI