instant fap

Teško da ćete sve pogoditi: Kako se zove Tony Cetinski, a kako Edo Maajka

Teško da ćete sve pogoditi: Kako se zove Tony Cetinski, a kako Edo Maajka

Tony Cetinski, Doris Dragović i Edo Maajka imaju druga imena na svojim ličnim kartama.

Pravo ime Tonya Cetinskog je Anthony, a za skraćivanje scenskog imena i ovdje je zaslužan menadžer Zoran Škugor. Reper Edo Maajka zove se Edin Osmić.

Doris Dragović na ličnoj karti stoji ime Dorotea Budimir jer nosi prezime supruga Marija Budimira.

“Njeno pravo ime je dugo za zapamtiti i pisati, stvarno jako neobično ime, dok je Doris lahko i pamtljivo. Kako sam ja izabrao da joj Zrinko Tutuć radi prvu pjesmu “Željo moja” i prva dva albuma, a on je imao hit Doris, pomislio sam da tu ima energije pa je Dorotea postala Doris i tako je ostalo tokom cijele njezine karijere”, otkrio je poznati muzički menadžer Zoran Škugor za Slobodnu Dalmaciju.

Spisateljica, pjevačica i influenserica Nives Celzijus rođena je kao Nives Zeljković, dok je kasnije nosila očevo prezime Čanković. Umjetničko ime Nives Celzijus izabrala je krajem 90-ih.

Mineino pravo ime je Renata Končić, a svoje scensko ime navodno je odabrala dok je listala po enciklopediji grčke mitologije, kada joj se posebno dopalo ime boginje ljubavi i mira.

Jasmin Stavros zapravo se zove Milo Vasić. “Pokojni Rajko Dujmić radio mu je prvi album na kojem se jedna pjesma zvala Jasmin pa sam predložio da se tako zove. Kako su sve pjesme bile u grčkom ritmu, tekstopisac Stevo Cvikić dodao je još Stavros”, izjavio je Zoran Škugor za Slobodnu Dalmaciju.

Pjevačica Vanna zapravo se zove Ivana Ranilović-Vrdoljak, a za promjenu njenog scenskog imena također je zaslužan menadžer Škugor.

“U to sam vrijeme radio sa Ivanom Banfić i još jednom Ivanom koja se prezivala Ranilović. Rekao sam sebi ne mogu istovremeno raditi sa dvije Ivane. Sjetio sam se jedne predivne žene iz Rijeke, zvala se Vana. Predložio sam Ivani Radilović da joj mijenjamo ime u Vana i ona je to bez razmišljanja prihvatila, samo je dodala još jedno”n”, pa je tako nastalo Vanna”, prisjetio se u razgovoru ranije.

Sandi Cenov zapravo se zove Aleksandar. Pjevačica koju znamo kao Tajči zapravo se zove Tatjana Matejaš Cameron.

Pravo ime Jacquesa Houdeka je Željko Hudek. Ime Jacques našlo se među prijedlozima kada je kao tinejđer davao glas za crtane filmove i kako ga ne bi potpisivali sa dijalektičkim znakovima.

Splitski kantautor Tedi Spalato zapravo se zove Tadija Bajić.

Dado Topić zapravo se zove Adolf. Legendarni muzičar rodio se čtiri godine nakon kraja Drugog svjetskog rata, kada je njegovo ime bilo na najgorem mogućem glasu.

“Najbolji prijatelj mog oca, kojeg i ja pamtim kao jednog od najboljih i najkvalitetnihih ljudi koje sam upoznao u životu, bio je Židov po imenu Adolf. Po zanimanju je bio zubar, a moj mu je otac kojeg je Adolf u životu svojim dobrim djelima jako zadužio, davno prije mog roenja obećao da će, ako dobije sina, nazvati dijete njegovim imenom”, objasnio je Topić nekada za Jutarnji.

Dubrovački kantautor Ibrica Jusić rođen je kao Ibrahim. Modni producent i kreativni direktor Viktor Drago rođen je kao Siniša Dragojlović.

KOMENTARI