instant fap

“Testiranje” gradskog mosta

“Testiranje” gradskog mosta

Prvo testiranje rekonstruisanog gradskog mosta biće obavljeno u naredni četvrtak, 7. februara u vremenskom periodu od 12 do 16 sati.

U tom vremenskom periodu biće provedena ispitivanja izgrađene konstrukcije mosta sa probnim opterećenjima. U navedenom periodu, pješački saobraćaj će biti obustavljen u intervalima od trideset minuta, pa se građani mole za strpljenje i razumjevanje. Na ovaj način biće ispitan kvalitet do danas urađenih radova koji su ušli u finalnu fazu. Drugim riječima, obavljeni su svi grubi građevinski radovi, asvaltnim slojem prekriveni su kolovozna i trotoarske površine na mostu, a izvođače su poslužile i povoljne vremenske prilike. U toku ovog mjeseca biće obavljeni i takozvani „fini“ radovi na mostu, kao i instalacija moderne rasvjete.

Prema riječima predstavnika nadzornog organa, Mirsada Šarića, svi do sada urađeni poslovi obavljeni su kvalitetno i po visokim standardima. Načelnik općine Sanski Most, dr. Mustafa Avdagić, najavio je kako je svečano otvorenje mosta zakazano za 14. mart ove godine. Radovi na rekonstrukciji gradskog mosta u Sanskom Mostu zvanično su započeli krajem mjeseca juna, nakon što je preduzeće „Prijedorputevi“ uvedeno u radove .

Projektom je proširena konstrukcija mosta, te su dobijene dvije šire kolovozne trake kao i trotoarske površine. Također, realizirana je i  izgradnja balkona s jedne strane mosta gdje će biti omogućeno zaustavljanje i odmor pješaka. Podsjećamo da vrijednost ovog projekta iznosi 1.154.000 maraka, a sredstva su obezbjeđena iz federalnog i budžeta općine Sanski Most. Rekonstruisani gradski most, može se slobodno reći, biće ukras i ponos „Grada na devet rijeka“…

KOMENTARI