instant fap

Težak meč pred sanskim rukometašima

Kako su nas informisali iz Rukometnog kluba „Sana 7“ iz Sanskog Mosta, u okviru 7. kola prvenstva Prve rukometne lige Federacije BiH grupa sjever, sanski rukometaši će ugostiti ekipu „Sloboda Solane“ iz Tuzle.

Utakmica u Gradskoj dvorani igra se u narednu nedjelju sa početkom u 17 sati. Sanjani su  sa 7 bodova trenutno osmi na tabeli i bilansom tri poraza, dvije pobjede i jedan remi, dok su Tuzlaci na visokiom trećem mjestu sa 15 bodova i imaju isti broj kao i drugoplasirani Lukavac. Na čelu tabele je Maglaj sa maksimalno osvojenih 18 bodova.
Prema riječima trenera „Sane 7“ Ibrahima Alihodžića, jedino zbog povrede neće nastupiti pivot  Dino Okanović, dok ostali igrači spremno dočekuju naredni prvenstveni okršaj.
„Očekuje nas teška utakmica i teško je prognozirati rezultat. Ekipa „Sloboda Solane“  je apsolutni favorit, a i u prošloj sezoni su nas u obje utakmice pobijedili. Tuzlaci imaju kvalitetan sastav sa nekoliko vrsnih i iskusnih igrača i njima je cilj plasman u viši rang. S toga i u Sanski Most dolaze po bodove. Poznato je da „Sana 7“ ove godine nastupa sa dosta podmlađenim sastavom, ali    ja vjerujem u svoje igrače. Samo mogu obećati da ćemo pružiti jak otpor i pokušati ostvariti povoljan rezultat, a prednost nam je što igramo na svom terenu“, kaže Alihodžić.

On je pozvao vjerne navijače sanskog rukometnog kluba da i ovaj put u što većem broju dođu u Gradsku dvoranu i daju potrebnu podršku sa tribina, koja će posebno trebati u ovoj važnoj utakmici.
U ostalim susretima se sastaju:  Bosna TS – Maglaj, Krajina  – Žepče, Omladinac – Lukavac, Tuzla- Bihać i Jajce – Banovići.

KOMENTARI