Težak poraz Podgrmeča

HomeLokalne temeSanski Most

Težak poraz Podgrmeča

Juniori Podgrmeča dočekuju Široki Brijeg

Krenuli su domaći silovito od prve minute, gosti su se branili grubim prekršajima nad Rizvanom, Međedovićem i Paunovićem u više navrata, što sudija Elvedin Topuzović nije želio da sankcioniše, nego je nemilosrdno djelio žute kartone domaćinu zbog prigovora.

Treba napomenuti da je ovo treće suđenje Topuzovića Podgrmeču u ovoj sezoni, prvi put je kažnjen šest utakmica zabrane suđenja, drugi put je ukoren a očekujemo novu odluku disciplinske komisije za  arbitražu.

 U prvih 20 minuta ne svira ni jedan prekršaj za domaćina, ali dodjeljuje rigorozno dva kartona domaćinu prekidajući igru, što će se pokazati kasnije kobno po Podgrmeč kada nepravedno isključuje najboljeg domaćeg igrača Harisa Međedovića.

Prvi napad gosti i traljava lopta u šesnaesterac dovodi do vodstva nakon 25 minuta igre. Gavrić je ostao sam i pogodio za prednost od 1:0 nakon prvih 45 minuta igre.

Nastavak utakmice ponovo donosi sjajnu partiju Podgrmeča, ulaskom Mikića i Šehovića igra dobija na brzini i u 53 minuti dobru akciju ovog dvojca spašava golman Kovač. Kada se očekivalo izjednačenje, sudac Topuzović uzima stvar u svoje ruke kartoniranjem domaćina. Epilog je osam žutih i jedan crveni karton na kontu prazne blagajne Podgrmeča.

Pogađao je Boris Gavrić još dva puta u 56. i 71. minuti, nakon grešaka odbrane Podgrmeča za uvjerjivu prednost gostiju od 3:0.

Prva liga, 22. kolo:
Podrgmeč – Novi Travnik 0:3
(Gavrić 25’, 56’, 71’)

PODGRMEČ: Strika, Hodžić, Crnomarković, Ramić(Šehović), Rizvan(Kaltak), Medžedović, Zejnić, Podunavac, Muzgonja, Paunović(Mikić), Jusović.

NOVI TRAVNIK: Kovač, Hafizović, Jurčević, Jusić, Šafradin, Muhić, Grebenar, Vujica, Gavrić, Mamuša, Tabaković.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0