instant fap
NaslovnicaSport

Thohir: Icardi ostaje u Interu

Thohir: Icardi ostaje u Interu

Predsjednik Intera Erick Tohir istakao je da će trener Roberto Mancini i kapiten Mauro Icardi ostati u klubu.

Već sedmicama se spekuliše o mogućem odlasku najboljeg strijelca Icardija koji je glavna želja Napolija kao zamjena za Gonzala Higuaina, a kako je to postajala sve izglednija opcija, pobunio se trener Mancini koji je najavio mogući odlazak zbog neslaganja sa čelnicima kluba.

Međutim, Thohir je istakao da Inter neće prodati Icardija iako je Napoli navodno ponudio 50 miliona eura.

“Dobili smo ponude za Icardija, i od Napolija je stigla, ali ga nećemo prodati. Produžili smo ugovor prije godinu dana. Mi smo kao porodica i sve probleme rješavamo razgovorom. On je na kapiten i važan igrač. Sretni smo s njim u timu. Mancini je naš trener. Verujem u njegov rad, odlično sarađujemo”, rekao je Thohir.

Inter je nedavno preuzela kineska kompanija Suning pa su se ovog lheta očekivala brojna pojačanja, ali je za sada stigli samo Ever Banega i Caner Erkin kao slobodni igrači.

“Razgovarali smo o tome kako da pojačamo ekipu. Prodali smo nekoliko fudbalera i doveli nekoliko dobrih pojačanja kako bismo bili konkurentni u Ligi Evrope, ali se nećemo tu zaustaviti. Želimo da budemo još jači i borimo se za titulu u Seriji A, a cilj je povratak u Ligu šampiona”, zaključio je prvi čovjek “nerazzurra”.

KOMENTARI