Thompsonu prekršajna prijava zbog uzvikivanja “Za dom spremni”

HomeVijestiRegion

Thompsonu prekršajna prijava zbog uzvikivanja “Za dom spremni”

Navijači palili hrvatske zastave i uzvikivali ‘Sprem'te se, sprem'te četnici’!

Policijska uprava šibensko-kninska prekršajno je prijavila pjevača Marka Perkovića – Thompsona zbog uzvikivanja ustaškog pozdrava „Za dom – spremni“ na koncertu kojim je u Kninu završena proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Protiv Perkovića je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja protiv javnog reda i mira.

Perković je odbio potpisati policijsku prijavu.

Hrvatska je u petak proslavila 21. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluja” kojom je 1995. oslobođen najveći dio teritorija koji su prethodne četiri godine pod kontrolom držali Srbi i JNA.

Sa središnje proslave u Kninu predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović poručila je kako je to bila „časna pobjeda za pravedan cilj“, a cjelodnevna svečanost završena je vatrometom i donatorskim koncertom, čija je glavna zvijezda bio Perković, za obnovu vukovarskog Vodotornja, teško oštećenog u srpskoj okupaciji toga grada.

Na koncertu „Pobjeda za heroje”, koji je spojio dva hrvatska grada simbola, Knin i Vukovar, a čiji je prihod namijenjen obnovi Vodotornja, prikupljeno je 76.000 eura.

Koncert je emitiran na Hrvatskoj radioteleviziji, a hrvatski mediji javljaju da se skandiranje ustaškog pozdrava “Za dom – spremni” čulo tokom prijenosa.

U Kninu je tokom dana, nakon službenog dijela proslave zabilježeno nekoliko incidenata.

Prvo su bivši pripadnici Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) prošli gradom pjevajući ustaške pjesme i uzvikujući “Za dom – spremni”, a potom su dvojica muškaraca zapalili zastavu Republike Srbije. Obojica su uhićeni.

Policija je ukupno zabilježila pet prekršaja protiv javnog reda i mira.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0