instant fap

Tim Clancy dobio državljanstvo BiH nakon dvadeset godina

Tim Clancy dobio državljanstvo BiH nakon dvadeset godina

Jedan od najzaslužnih pojedinaca za poslijeratni razvoj turizma u BiH nije ni ministar turizma, niti neki uposlenik brojnih turističkih zajednica, ministarstava, agencija… Do nedavno, ta osoba čak nije bila ni državljanin BiH. Riječ je o Timu Clancyju, ekološkom aktivisti, piscu prvog poslijeratnog turističkog vodiča kroz BiH i velikom zaljubljeniku naše zemlje.

Tim_Clancy1

Tim Clancy je, nakon dvadeset godina otkako živi u BiH, konačno dobio državljanstvo naše zemlje. On je irski Amerikanac koji dugi niz godina živi u Sarajevu, gdje je osnovao porodicu i djeluje kao aktivista iz oblasti turizma i ekologije. Aktivan je i na svom bloguThebosniaguy.com

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara, dodijeljena su rješenja o prijemu u državljanstvo naše zemlje za mnoge zaslužne građane, prvesnstveno sportiste. Između njih je i, kako je to saopćeno iz Službe za informiranje VMBiH: Tmothy Clancy, američki državljanin i autor više knjiga o Bosni i Hercegovini te promotor bh. turizma u svijetu,

Među ostalima čiji su zahtjevi za državljanstvo pozitivno  riježšeni su:

Anes Ličina, državljanin Crne Gore i potencijalni reprezentativac Judo reprezentacije BiH; Marijan Antolović, državljanin Republike Hrvatske i potencijalni reprezentativca BiH u fudbalu; Ismail Yapici, državljanin Republike Turske, direktor obrazovnih institucija Bosna Sema u BiH, prof. Filip Zloušić, državljanina Republike Austrije, predsjednik HKD Napredak u Beču.

U bh. državljanstvo primljeni su Dmitrij Vukolov, ruski državljanin i ekonomski stručnjak s doktorskom disertacijom u oblasti naftnih mreža, Diego Moscheni, državljanin Italije i počasni konzul BiH u Trevisu od 2009. godine, Elena Mitrović, ruska državljanka i ekspert u oblasti finansija, Secouba Diatta, državljanin Senegala i profesionalni fudbaler, Marijana Reljić, državljanka Republike Hrvatske i profesorica razredne nastave.

Čestitamo svima!

KOMENTARI