instant fap

Toaletni stolić, mjesto gdje dame vladaju

Zahvaljujući genijalnosti mnogih dizajnera i njihovim inovacijama, danas je to ne samo mjesto za uljepšavanje nego i prostor koji daje poseban pečat spavaćoj sobi, prenosi enterijer.ba.

Sofisticiran dodatak dekoru sobe

Snažni barokni, vintage, moderni, retro, minimalistički ili bilo koji drugi stil koji se preferira, uvijek može da bude aktuelan izbor za toaletni stočić. Oni se najčešće nalaze kao dio obaveznog dekora spavaćih soba, mada nije rijedak slučaj da se sretnu u kupatilu, zasebnoj sobi ili dijelu hodnika.

Prirodne boje, dramatične tamne nijanse ili najrazličitiji materijali (staklo, metal, drvo) – izbor ovisi o želji da se stol uklopi ili posebno istakne u odnosu na postojeći dekor enterijera.

Danas su najčešći oni toaletni stočići koji nose duh prošlih vremena i istaknute ženstvenosti, te su upravo zbog toga tako posebni i sofisticirani u enterijeru sobe. Ali i moderni nalaze svoj način da se veoma elegantno uklope u prostore za njih predviđene.

Ništa bez ogledala

Kao sastavni dijelovi koji su neodvojivi od dekora toaletnog stola, tu su uvijek lampa, udobna stolica i naravno ogledalo. Ono stvara iluziju prostranstva i sa zanimljivim ramom ili samim oblikom, neizostavni je dekorativni “must have” element.
Sa ili bez fioka, izbor ovisi o dami koja stolić koristi. Detalji kao što su cvijeće, ukrasne kutije, posložena šminka i parfemi, daju posebnu čar toaletnom stolu i čitavom ambijentu. Nakit na različitim držačima lako se zanimljivo iskombinuje sa ostalim detaljima, pravi je način da dama naglasi svoju ljubav ka određenom stilu koji će biti vidljiv u ambijentu spavaće sobe ili kupatila.

I praktičan i dekorativan

S obzirom na to da je toaletni stol i skladište, mjesto gdje dame čuvaju većinu sitnica, potrebno je pri izboru odabrati onaj komad koji odgovara kako praktičnim zahtjevima, tako i dekorativnim. To naravno ovisi i o veličini sobe, ali ukoliko postoji želja da se on unese u enterijer, bitno je da se sagledaju svi aspekti organizacije prostora. Upravo iz tih razloga savjetuju se ladice, koje su i lijepe i praktične, te je na taj način organizacija nakita i kozmetike znatno olakšana. Potrebno je da inspiracija dama bude glavna vodilja pri kupovini ili preuređenju, jer su, u svakom slučaju, one te koje će u tom malom carstvu provoditi vrijeme i umjeti da se snađu.

KOMENTARI