instant fap

Tom Hanks se zaljubio u “peglicu”

Tom Hanks se zaljubio u “peglicu”

FIAT 126P je uz fiću bio je dan od najpopularnijih i najjeftinijih automobila na tržištu, koji je stekao niz vjernih poklonika. 

U suradnji s Yugopapirom donosimo priču o ovom automobilu u kojoj se čitateljima otkrivaju sve tajne koje bi vlasnicima tada mogle olakšati korištenje. 

Da bismo pomogli vlasnicima “peglica”, kako popularno zovu Fiat 126 P, razgovarali smo sa šefom Zastavinog servisa u beogradskom Kompresoru, inženjerom Predragom Milanovićem. Njegovo dugogodišnje iskustvo omogućilo nam je da otkrijemo koje su boljke simpatične “šestice”.

Zašto neće u prvu

“Jedan od češćih kvarova koji se javljaju još u tijeku garantnog roka je lom zupčanika prve brzine, pa čak i rikverca“, rekao nam je inž. Milanović. “Prvi stupanj prijenosa ovog mališana, kao i kod fiće, nije sinkroniziran. Ovaj auto kupuju uglavnom početnici pa griješe kao i oni s više iskustva koji su navikli da u prvu ubacuju i kad se auto kreće. Tako dolazi do loma zupčanika, a tvornica ovo ne priznaje kao svoju grešku jer smatra da je do kvara došlo zbog greške u eksploataciji.

“Bilo kako bilo”, nastavlja inženjer Milanović, “popravak tako “udešenog” mjenjača zajedno s dijelovima olakšat će džep nepažljivog vozača za 150 starih tisuća. Nevolja je i to što poslije popravka mjenjača obavezno treba štelati i diferencijal zbog čega je potreban specijalan alat. Vlasnici to ne znaju pa zbog nešto niže cijene popravak prepuštaju privatnicima koji ovaj alat nemaju. Posljedica je još teža – “crkava” diferencijal.

KOMENTARI