instant fap

Tomina je uz SDA!

Tomina je uz SDA!

Općinska organizacija SDA Sanski Most nastavila je pobjedničku priču u MZ Tomina. Iako je tribina zamišljena na otvorenom, zbog lošeg vremena domaćini su kandidate SDA pozvali u prostorije doma. Tominjani su jasno kazali da im je dosta politike koja dijeli narod, da je SDA jedino ostala dosljedna svome programi i suradnji s građanima, te da podrška iz Tomine nije i nikada neće biti upitna.

Prisutnima se prvi obratio kandidat na listi za Općinsko vijeće SDA S.Most, uspješan i jedan od najvećih poljoprivrednih proizvođača, mještanin Tomine Aziz Midžan. „Večeras vam neću govoriti šta se to uradilo u našoj MZ, niti šta se planira raditi. Reći ću vam da su ovi kandidati i ova stranka prvenstveno vaši prijatelji, a sa prijateljima ćemo lako. Govorim u svojstvu kandidata ali i Predsjednika ogranka SDA obzirom da g.Azim nije mogao biti sa nama večeras. U Tomini su urađene mnoge investicije i gradićemo je još više, ako Bog da. Svi znate čime se bavim i ko sam, zato vam neću govoriti da glasate za mene jer ne volim pričati o sebi. Reći ću vam da podržite Stranku demokratske akcije i sve njene kandidate jer sam siguran da nećete pogriješiti“, poručio je Midžan.

Tominjanima se obratio i Predsjednik OO SDA S.Most Mensur Seferović. Kazao je kako mu je drago što vidi jedinstvo i slogu u Tomini. „Mi smo u Tominu dolazili i radili i prije izbora, a doći ćemo i poslije izbora ako Bog da. Uradili smo mnogo projekata u našoj Tomini, ali ćemo u narednoj godini kroz program javni nabavki uraditi preostale aktivnosti u vašoj MZ. Nikada nismo sumnjali u vašu sposobnost da prepoznate vaše prave partnere. SDA će uvijek biti uz njen narod, kao što ste i vi uz nas svih ovih godina. Hvala vam na ovom kontinuitetu, izađite na izbore i birajte, a siguran sam da ćete izabrati Stranku demokratske akcije“, završio je Seferović.

Mnogobrojnim prisutnima obratio se i kandidat za načelnika SDA Sanski Most prof. Faris Hasanbegović. „U protekle četiri uspješne godine investirali smo gotovo oko 15 miliona KM na prostoru naše cijele Općine što možete naći u našoj predizbornoj platformi koju su vam naše kandidatkinje podijelile.

Za nas koji živimo na ovim prostorima je važno šta je urađeno u privredi, i zato ću vam ukratko kazati o realiziranim investicijama. Promijenili smo i jednu klimu kada su u pitanju radna mjesta i zapošljavanje. Neću vam obećavati ono što ne mislimo ispuniti, mi ne saginjemo glavu ni pred kim i jedni drugima gledamo u oči otvoreno.

Od vas očekujem da svojim prijateljima i familiji kažete da izađu na izbore jer su ovi izbori bitni. Nalazimo se na nestabilnom trusnom području, i zato moramo imati jaku i stabilnu Stranku demokratske akcije. Hvala vam na dosadašnjoj podršci zbog koje ne sumnjam u vaš izbor i na narednim izborima“, zaključio je Hasanbegović.

Nakon predstavljanja liste za Općinsko vijeće, kandidati su sa Tominjanima analizirali Izbornu platformu SDA, nakon čega su se mještani zahvalili na jasno predočenoj slici urađenog u protekle četiri godine. 

KOMENTARI