TOMINA – nikad SIGURNIJA uz SDA!

Homeinmedia danas

TOMINA – nikad SIGURNIJA uz SDA!

Činjenice umjesto obećanja: U Sanskom Mostu realizovani projekti vrijedni 3,5 miliona KM

Općinska organizacija SDA Sanski Most  nastavlja obilaske mjesnih ogranaka. Čelnici SDA i kandidati za Opće izbore 2022. imali su priliku da pred velikim brojem Tominjana predstave svoje kandidate i program za naredni četverogodišnji mandat. 

Prisutne je poselamio i skup otvorio predsjednik mjesnog ogranka SDA Azim Kerić. On se zahvalio mještanima na odazivu u ovolikom broju te istakao da su: „U proteklom periodu čelnici Stranke demokratske akcije bili uvijek uz Tominu, a vjerujem da ćemo mi 2. oktobra uzvratiti našom podrškom kandidatima SDA“, istakao je Kerić.

Nakon Kerića prisutnima se obratio i predsjednik mjesne zajednice Hasib Kumalić, koji se zahvalio SDA stranci koja je u proteklom periodu uvijek imala pruženu ruku prema nama Tominjanima.

„U narednom periodu će dolaziti i predstavljati se i druge političke partije, tražite od njih konkretno šta je to što su uradili za Tominu, ne pitajte ih šta će uraditi nego šta su donijeli u Tominu. Zahvaljujući vlasti na čelu sa SDA i općinskom načelniku Farisu Hasanbegoviću izgradili smo svu modernu i  neophodnu infrastrukturu. Ovom prilikom vas pozivam da podržite SDA i naše kandidate da nastavimo i dalje zajednički raditi“, istakao je Kumalić.

Kandidatkinja za Skupštinu USK-a i općinska vijećnica Alma Tulek, ukazala je na to da Tomina ima svog vijećnika Aziza Midžana, svog Hasiba i Azima koji konstantno rade u punom kapacitetu za svoju Tominu. Zahvalila se Tominjanima na odazivu i pozvala ih da 2. oktobra podrže kandidata za člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića i sve SDA – kandidate.

Prisutnima se obratio i kandidat za Skupštinu USK-a Ernad Seferović koji je kazao da je skoro 20 godina čekao da se nađe na listi kandidata SDA za izbore, te da je ovo jedina stranka koja ima svoj kontinuitet. „Zbog toga mi je čast što sam u ovom timu i što mogu dati doprinos, gledajući koliko vas je večeras, u nesumnjivu pobjedu SDA“, zaključio je Seferović.

Mlada kandidatkinja za Parlament FBiH Sanna Hadžidedić, istakla je da je ponosna što se našla na listi Stranke demokratske akcije te kao mlada osoba ističe da je ovo jedina stranka koja radi konkretne stvari na poboljšanju položaja svih naših građana. „A činjenica da je na našim listama najviše mladih i obrazovanih kadrova upravo svjedoči da mladi kroz SDA imaju priliku dokazati svoju stručnost i odlučnost da gradimo SIGURNU BiH.“

Drugi kandidat za Parlament F BiH je pohvalio odlučnost Tominjana da mijenjaju uslove u kojima žive time dokazujući i političku zrelost a i lokalpatriotizam. „To i jeste razlog zbog čega vam danas nismo donijeli plakate, nismo kartice, ne kitimo se bilo kakvim dekorom da vam se predstavimo  u ljepšem svjetlu. Naše i vaše slike su naša djela, a to je slika naše Tomine sa modernom infrastrukturom koju smo zajedno gradili. I naravno nastaviti dalje“, zaključio je Kamber. 

Izuzev zahtjeva mještana Tomine za rješenjem javnog prevoza, pitanja autobuske stanice, te nastavka izgradnje trotoara na magistralnom putu nije bilo drugih pitanja, osim što su se prisutni mještani zahvalili SDA sa zajedničkom vjerom u SIGURNU pobjedu.

SDA poziva čelnike NES-a i SDP-a da posjete naše mjesne zajednice i posebno Tominu i Kijevo, gdje su u njihovom dvorištu planirali GRADSKU DEPONIJU. SIGURNO, u tome neće uspjeti! 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0