instant fap

Tošić otišao iz Manchester Uniteda zbog – broja: “To je prelomilo”

Tošić otišao iz Manchester Uniteda zbog – broja: “To je prelomilo”

Večerašnji meč između Manchester Uniteda i Partizana za Zorana Tošića će imati poseban značaj.

Prije tačno 10 godina ovaj iskusni fudbaler Partizana imao je čast da potpiše za klub kao Manchester United, a iako su na Old Traffordu vjerovali da će biti pojačanje, taj epitet nije opravdao i put ga je preko Kolna i CSKA doveo ponovo u Humsku.

Upravo je Tošić bio najtraženiji među novinarima pred večerašnji meč, a govoreći o svojim danima u engleskom klubu, ispričao i šta ga je najviše nagnalo da poslije samo godinu dana napravi transfer.

“Imali smo ponudu iz CSKA i morali smo brzo da reagujemo, jer bi u suprotnom oni našli nekog drugog. Onda su me u Manchester Unitedu zvali i rekli da dam svoj broj 14 Javieru Hernandezu. Tada sam definitivno riješio da ću otići”, rekao je Tošić.

Manchester United za koji je on igrao je bio sila.

“Kada sam stigao na Old Trafford, klub je bio šampion Evrope i Enlgeske. Danas to više nije isti tim, odnosno nije toliko jak kao što je bio. “

Danas je mišljenja kako nije bio spreman za klub kao što je Manchester United.

“U mlađim danima nikada nisam išao u teretanu, a onda odjednom dođeš u Manchester United i vidiš kako igrači i prije i poslije treninga tamo odlaze. Neki su je imali i kod kuće. Viđao sam kako Giggs i Ronaldo na trening dolaze i tri sata prije početka. Jednostavno, nisam bio spreman.”

Tošić je epizodu u Manchester Unitedu okončao sa svega pet nastupa.

KOMENTARI