instant fap

Toyota se vraća u reli utrke s modelom Yaris R1A

Toyota Motorsport GmbH (TMG) će krajem ovog mjeseca učestvovati na Svjetskom reli natjecanju (WRC), kada je predviđeno i prvo zvanično javno predstavljanje TMG modela Yaris R1A.

Učešćem na ADAC reli Njemačke, koji se održava od 24-26. avgusta 2012. godine kao ‘zero car’, TMG namjerava predstaviti svoj najnoviji proizvod Yaris R1A – ekonomičan model za početnike u reli utrkama.

Ovo nije još jedno u nizu sportskih vozila koje izlazi iz TMG radionice. Vozilo predstavlja evoluciju uloge TMG-a, koja sada već aktivno prodaje sportske automobile privatnim takmičarima, počevši od početničkih modela, kao što je TMG Yaris R1A.

Ovo reli vozilo, koje je dostupno za 22.500 EUR (bez poreza i instalacije dodatne opreme po želji), zadovoljava FIA R1A standard i kao takvo se može kvalificirati za učešće u svim međunarodnim, državnim i regionalnim takmičenjima. No, mašina se u potpunosti razlikuje od vozila koja inače učestvuju na Svjetskom reli natjecanju; ekonomična je, jednostavna za održavanje i predstavlja zabavan uvod u svijet ozbiljnog utrkivanja.
Kao prvi korak za mlade vozače, TMG Yaris R1A zadovoljava standard kvalitete i sigurnosti proizvođača.

TMG Yaris R1A je prvi projekat koji je napustio TMG fabriku u Kelnu usmjeren ka privatnim natjecateljima, no neće biti posljednji. Naredni je GT86, koji će biti tretiran kao TMG reli vozilo.

KOMENTARI