instant fap

Trabzon: Na izložbi o genocidu u Srebrenici hiljade posjetilaca

U turskom gradu Trabzon više hiljada ljudi vidjelo je izložbu koju je organizirao Arhiv Federacije BiH, a koja svjedoči o stradanju Bošnjaka Srebrenice i Bosne i Hercegovine.
“Posjetioci izložbe su postupili po svojoj bratskoj dužnosti, jer je turski narod snažno saosjećao sa Bosancima i Hercegovcima tokom ratnih dešavanja, a turska država stajat će čvrsto na strani slobode, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine”, rekao je gradonačelnik Orhan Fevzi Gümrükçüoglu u razgovoru sa direktorom Arhiva FBiH Adamirom Jerkovićem.

Trabzon, u historiji znan kao Trapezus ili Trapezunt (Trebizond), je grad na obali Crnog mora na sjeveroistoku Turske i glavni je grad istoimene turske provincije Trabzon. Nastao je na historijskom Putu svile i oduvijek je bio sjedište brojnih naroda, religija, različitih jezika i kultura. Za vrijeme osmanske vladavine, Trabzon je zbog važnosti luke postao središte trgovine prema Iranu, Indiji i Kavkazu. Danas grad Trabzon sa širom okolinom ima više od 400.000 stanovnika.

KOMENTARI