instant fap

Tradicionalna izložba krupne stoke

Tradicionalna manifestacija „Dani poljoprivrede“ u Sanskom Mostu nastavljena je danas izložbom krupne stoke koja je ove godine po drugi put održana na lokalitetu hipodroma Šejkovača.

Manifestacija „Dani poljoprivrede“ ima za cilj promociju agrarne proizvodnje i stočarstva na području općine Sanski Most. Učešće na ovogodišnjoj manifestaciji uzeo je veliki broj poljoprivrednih proizvođača s područja općine Sanski Most. Danas je održana izložba krupne stoke u više kategorija.  Specijalni žiri je ocjenjivao najbolja grla u kategoriji krava, junica, bikova, konja i ovaca, a za najuspješnije poljoprivredne proizvođače obezbjeđene su plakete i vrijedne novčane nagrade. Održavanje ovogodišnje manifestacije, koja je ocjenjena veoma uspješnom, pomogli su i Veterinarska stanica Sanski Most te Savez lokalnih udruženja poljoprivrednika.

Manifestacija „Dani poljoprivrede“ ima za cilj popularizaciju poljoprivrede, a ovo je i prilika da se ostvare međusobni kontakti poljoprivrednih proizvođača, te da se razmjene iskustva iz neposredne proizvodnje. Dani poljoprivrede biće okončani sutra prezentacijom poljoprivrednih proizvoda koja će biti održana u 20 sati u restoranu „Zlatna dolina“. Nakon toga, najuspješnijim poljoprivrednim proizvođačima biće dodijeljena vrijedna priznanja i nagrade

KOMENTARI