instant fap

Tradicionalna ribolovna fešta na rijeci Dabar

Tradicionalna ribolovna fešta na rijeci Dabar

U organizaciji Društva sportskih ribolovaca „Sana“  iz Sanskog Mosta  i ove godine će se održati  ribarska fešta na odmorištu rijeke  Dabar, a povodom zvaničnog otvora ribolovne sezone na potočnu pastrmku.

Kako nas je informisao  Fikret Kurtović, predsjednik sanskog ribolovnog društva, ovaj tradicionalni sportsko – društveni događaj se posljednjih godina organizirao 1. marta, ali obzirom da je ove godine taj dan petak, odlučilo se da fešta bude u subotu 2. marta, dok će ribolov na potočnu pastrmku biti dozvoljen od 1. marta.

On naglašava, da se pokazalo da je ovaj događaj prerastao u svojevrsni praznik Sanskog Mosta. S toga je i došlo do pomjeranja datuma održavanja ribarske fešte, a kako bi se izašlo u suret velikom broju gostiju iz drugih bh. gradova i naših građana iz Nordijskih zemalja, zapadne Evrope, Hrvatske i Slovenije, koji samo zbog ovog događaja uzimaju slobodne dane i dolaze u Sanski Most da se druže sa sanskim ribarima.
“Ovo je, prije svega, jedan turistički događaj kojeg organiziramo posljednih 13 godina i, slobodno mogu reći, da ne postoji nigdje u našoj zemlji. Otvori ribolovne sezone širom BiH se većinom svode na uže ribolovne ekipe i njihove goste.

U Sanskom Mostu se radi o masovnom događaju u tom smislu da ljudi znaju da je priređen za sve građane i da svako može slobodno doći. Svi će  biti dočekani i ugošćeni u granicama naših mogućnosti, a možemo ih počastiti   uglavnom sa kuhanim jelima i nekoliko pića” kaže KurtovićOn ističe da su se sanski ribolovci uvijek pokazali kao dobri domaćini, a to će, kako kaže, biti i ovaj put.

“Da bi sve prošlo na visokom nivou mora postojati dobra organizacija i dobri ljudi. S  toga se zahvaljujem svima koji su nam pomogli proteklih godina, a nadam se da će učešće u organizaciji uzeti i ovaj put. Tu izdvajam  Općinu Sanski Most, kao glavnog pokrovitelja, zatim mnoge ustanove, organizacije, udruženja i preduzeća, te  sanske konunalce  i vatrogasce. Posebno se zahvaljujem svim našim prijateljima volonterima koji besplano rade na organizaciji zajedničke ribarske fešte”, kaže Kurtović.  On je u ime Društva sportskih ribolovaca “Sana”  pozvao sve ljubitelje prirode, ribolovce i njihove prijatelje, kao i sve druge goste Sanskog Mosta, da  i ove godine slobodno dođu na odmorište Dabar,  na  zajedničko druženje  i dobru zabavu. 


Sansko ribolovno društvo organiziranjem ovog događaja ujedno daje svoj doprinos u obilježavanju praznika  1. Marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

KOMENTARI