instant fap

Tradicionalno lovačko druženje sanskih lovaca

Tradicionalno lovačko druženje sanskih lovaca

Upravni odbor Lovačkog društva “Sana“ Sanski Most  donio je Odluku da zvaničan otvor lovne sezone bude u subotu, 5. oktobra 2013. godine.Tim povodom u nedjelju, 29. Septrembra će se na izletištu „Vrše“ održati tradicionalno zajedničko druženje sanskih lovaca i njihovih gosti. Kako nas je informisao sekretar LD „Sana“, Mesud Aganović,  tradicionalni lovački ručak uz nezaobilazni srneći gulaš planiran je oko 12 sati, a  bit će organiziran zabavni program. On je zamolio sve članve društva da se odazovu u što većem broju, a kako je naglasio, pozivi su upućeni i svim političkim subjektima u gradu i drugim zvanicama kako iz općine Sanski Most, tako i Unsko-sanskog kantona, a i šire.
Sekretar sanskog Lovačkog društva ističe da je u proteklom periodu realiziran je niz aktivnosti kako bi se početak lovačke sezone dočekao što bolje i pripremljenije.
„I tokom naredne lovne sezone dozvoljen je lov sa psima goničima.U oktobru se lovi samo nedjeljom. O ostalim lovnim aktivnostima i lovnim danima tokom novembra i decembra, sve do 5. januara naredne godine kada se završava lovna sezona, će se postupiti po kalendaru lova usvojenom na skupštini, a detaljnije informacije lovci mogu dobiti od predsjednika sekcija”, rekao je Aganović.
Sansko lovačko udruženja broji oko 900 članova, ali njih oko 400 redovno upražnjava lov tokom sezone, dok ostali članovi većinom love povremeno jer se nalaze van granica BiH, dok veliki broj članova uopće ne lovi, nego su veliki zaljubljenici prirode. Aganović je dodao da će u narednom periodu Lovačko društvo „Sana“ raditi i na razvoju lovnog turizma, te da su već uspostavljeni kontakti sa lovcima iz stranih zemalja koji planiraju doći u Sanski Most. Kako naglašava, ovim bi, svakako, i lokalna zajednica imala kotisti.

KOMENTARI