instant fap

Tragedija koja je rastužila BiH

Tragedija koja je rastužila BiH

Prvomajsko slavlje u Sanskom Mostu pomućeno je nezapamćenom tragedijom nakon što su se u rijeci Blihi utopile dvije maloljetne osobe, učenici mješovite srednje škole iz ovog grada, Armin Delić (17) i Halil Arnautović (15).

Tragedija se dogodila u blizini naselja Zdena, gdje je grupa srednjoškolaca, među kojima su bila i dva nesrećna dječaka, željela da proslavi praznik. Prema izjavama sudionika ovog događaja, oni su izabrali mjesto uz samu rijeku Blihu, na mjestu gdje je njen tok regulisan vještačkom betonskom branom. „Zapalili smo roštilj i stavili piće u rijeku da se hladi. Šalili smo se da ćemo se kupati u Blihi, pa se većina skinula u kupaće gaće.“, kaže jedan od svjedoka događaja.

halil-armin

 

On dodaje kako je u jednom trenutku Arnautović pokušao da iz vode izvuče flašu s pićem, te da se okliznuo i pao u nabujalu rijeku. Prema izjavama očevidaca, dječak nije znao plivati te je panično dozivao u pomoć, nakon čega je Delić skočio u vodu da spasi druga. Svjedoci kažu da su se obojica uspjeli održati na površini nekoliko trenutaka, a potom ih je progutala voda. Bliha je inače plitka rijeka, ali je upravo na ovom mjestu, zbog vještačke regulacije, brza i hirovita te duboka nekoliko metara. Prisutni su odmah o ovom događaju obavjestili policiju i hitnu pomoć, čiji su pripadnici vrlo brzo stigli na lice mjesta.

Tijelo Armina Delića izvučeno je u neposrednoj blizini mjesta utapanja, dok se Arnautovićevo tijelo zaustavilo na jednom od stubova mosta preko Blihe, nekoliko stotina metara nizvodno. Liječnici u sanskom Domu zdravlja konstatovali su smrt dvojice dječaka, a ova tragedija u crno je zavila njihove porodice, prijatelje ali i cijeli Sanski Most.

KOMENTARI