instant fap

Trailer filma o ubistvu Osame bin Ladena ne pomaže predizbornoj kampanji Obame

Holivudski studio ”Soni” ove sedmice prikazao je trejler za film Ketrin Bigelou o ubistvu Osame bin Ladena, a scenarista tog ostvarenja Mark Boul ističe da foršpan ne pomaže predizbornoj kampanji Baraka Obame, koji je odredio da se u maju 2011. godine izvrši operacija u kojoj je ubijen vođa Al Kaide.

Sa prvim informacijama o filmu koji će režirati dobitnica Oskara za “Katanac za bol” prošle godine pojavile su se i kontroverze.

Republikanski kongresmen Piter King ranije ove godine rekao je da je namjera filma “da ispriča hit izbornu priču o jednoj od najtajnijih operacija u američkoj istoriji”, sve u namjeri da Obami podigne popularnost prije predsjedničkih izbora.

Ubrzo potom, pojavile su se i spekulacije da su zvaničnici Bijele kuće, Pengatona i CIA-e dali povjerljive informacije autorima filma, a kolumnistkinja “Njujork tajmsa” Morin Doud napisala je da je Bijela kuća bila “umiješana u snimanje filma” kako bi poboljšala reputaciju Obame.

Doudova je takođe napisala i da bi premijera filma trebalo da se održi 12. oktobra – tri nedjelje prije predsjedničkih izbora.

Oskarovac Boul je agenciji Rojters rekao da film “Zero Dark Thirty” nema političku stranu i da govori o akciji operativaca koji su uhavatili i ubili Bin Ladena.
”Sva nagađanja u vezi sa filmom su došla od ljudi koji imaju manjak informacija. Ovaj film govori o američkoj jedinici koja je izvršila tajnu operaciju, ne govori o predsjedniku”, naglasio je scenarista i dodao da u filmu čak i “nema glumca koji igra Obamu”.

Novo ostvarenje Ketrin Bigelou, najavljeno kao priča o “najvećoj potjeri u istoriji”, u bioskopima se očekuje 19. decembra.
Radnja filma prati američke “Foke” koje su 2. maja 2011. godine u sjevernom dijelu Pakistana izvele operaciju u kojoj je ubijen najtraženiji terorista na svijetu.
Rediteljka je objasnila da naziv filma predstavlja vojni termin koji znači 30 minuta poslije ponoći, a odnosi se i na tamu i tajnost koji su bilježili 10 godina dugu potragu za Bin Ladenom.

U filmu igraju Džesika Čestejn, Džoel Edgerton, Mark Duplas, Kajl Čendler i Mark Strong.

 

KOMENTARI