instant fap

Treći poraz sanskih rukometaša

Treći poraz sanskih rukometaša

Rukometaši „ Sane 7“ iz Sanskog Mosta su i dalje bez osvojenih bodova u prvenstvu Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa Sjever. Sanski rukometaši su doživjeli i treći ovosezonski poraz, a ovaj put na svom terenu.

sana7

U okviru trećeg kola prvoligaškog prvenstva, Sanani su u Gradskoj dvorani sa četiri gola razlike poraženi od ekipe „Čelik Junior“ iz Zenice, a rezultat je glasio 28:34. Mada ne treba tražiti opravdanje za propuštenu prliku da „Sana 7“ dođe do prvih bodova, treba ipak naglasiti da su sanski rukometaši za protivnika imali daleko iskusniju ekipu koju uz juniore čini i nekoliko starijih i kvalitetnih igrača koji su branili boje zeničkog premijeligaša. S druge strane, trener sanskog rukometnog kluba, Ibrahim Alihodžić, je na raspolaganju imao samo osam igrača, bez jake klupe, koji su iznijelii sav teret . Njih šest još su golobradi mladići, odnosno juniori i kadeti kojima je potrebno takmičarsko iskustvo. Ipak, Sanjani su dobro otvorili meč i skoro do 20 minute prvog poluvremen su imali i vodstvo od 9:8. No, onda na scenu stupa sudijski par iz Cazina sa redovnim isključenjima domaćih igrača.

Ukupno je bilo jednaset isključenja odnosno „Sana 7“ je čak 22 minuta igrala sa igračem manje. Uz to, najiskusniji igrač „Sane 7“, Gojko Blagojević, je sredinom drugog poluvremena dobio i crveni kartom nakon trećeg isključenja, što je svakako uticalo na krajnji rezultat. Interesansto je pomenuti, da je podmlađeni sastav „Sane 7“ izveo nekoliko dobrih akcija sa uspješnom realizacijom čime su nagrađeni aplauzima od publike, ali i trenera gostujuće ekipe. To je dokaz da Sanski Most ima rukometnu budućnost. Najefikasniji u redovima domaćina bio je Bašić sa 13 golova, zatim Blagojević sa 8, po dva gola su postigli Okanović i Henić, a u listu strijelaca su se upisali i Nadarević, Kebić i Škotić. Svim sanskim rukometašima treba ćestitati na borbenosti i prikazanoj igri, ali na kraju i reći da je ekipa iz Zenice zasluženo slavila u Sanskom Mostu. U narednom kolu sanski rukometaši gostuju u Bihaću, gdje se sastaju sa tamošnjim istoimenim klubom.

KOMENTARI