instant fap

Trenerski potez godine – Naravno, Jose Mourinho

Trenerski potez godine – Naravno, Jose Mourinho

Godina koja je za nama ostavila je trag i u trenerskom svijetu. U gomili slavnih trenutaka izabiremo – Posebnog.

Možda najveći fudbalski trener svih vremena Sir Alex Ferguson dobio je čast kojom se ne mogu pohvaliti mnogi – otvorio je vlastitu statuu na mitskom Old Traffordu, a malo prije toga novi korak u izgradnji svog statusa ‘Posebnog’ napravio je i jedan od njegovih (zapravo, najlegitiminiji kandidat) mogućih nasljednika Jose Mourinho.Poseban je i njegov odnos s medijima gdje god da je radio; tako je Mourinho krajem novembra najavio da će izići na travnjak uoči gradskog derbija s Atleticom. Mediji su masovno pisali da navijači Reala priželjkuju njegov odlazak i Portugalac je to odlučio provjeriti na najrelevantniji mogući način.

Mourinho je 40 minuta prije početka utakmice sam izišao na travnjak i ‘mrtav-hladan’ čekao reakciju publike. U posljednje tri utakmice Real je savladao samo niželigaša Alcoyana i Mourinho i sam vjerovatno nije bio siguran kakva će reakcija uslijediti.

Stao je kao da sluša himnu pet metara od aut linije i – mogao je uživati. Uslijedio je aplauz i skandiranje, koji su se pretvorili u ovacije treneru s petljom. Bez vidljivih emocija odslušao je uhu ugodan navijački koncert i vratio se u svlačionicu gdje je pripremio strategiju za pobjedu 2:0 protiv gradskih rivala.

 

KOMENTARI