instant fap

Trešnje mogu pomoći osobama s gihtom

Američki znanstvenici s Boston University su utvrdili kako su ispitanici s gihtom koji su češće jeli trešnje imali prosječno 35 posto manje izglede za napade bola.

Česta konzumacija trešanja može smanjiti rizik za napade bola kod osoba s gihtom, objavili su mediji.

Američki znanstvenici s Boston University su utvrdili kako su ispitanici s gihtom koji su češće jeli trešnje imali prosječno 35 posto manje izglede za napade bola.

Po njihovim riječima, uzrok tome bi moglo biti djelovanje antocijanina – antioksidansa s protuupalnim svojstvima.

Sveukupno su u studiji sudjelovala 633 ispitanika prosječne dobi 54 godine.

Giht ili bolest uloga (lat. Arthritis urica) predstavlja metaboličku bolest povezanu s poremećajem u metabolizmu mokraćne kiseline.

Mokraćna kiselina je spoj koji nastaje u organizmu kao završni produkt razgradnje purinskih baza.

To su dušikom bogati spojevi koji ulaze u sastav svih nukleinskih kiselina, pa prema tome i velikog broja namirnica životinjskog podrijetla.

Mnogo purina sadržano je i u kvascima. Procjenjuje se kako giht pogađa oko 1 posto populacije, a muškarci imaju 2-3 puta veći rizik obolijevanja nego žene.

KOMENTARI