Tri nova slučaja u Sanskom Mostu

HomeLokalne temeSanski Most

Tri nova slučaja u Sanskom Mostu

Vlada FBiH odobrila povratak navijača na tribine, u zatvorenom dozvoljeno okupljanje do 50 osoba

Rezultati testiranja osoba suspektnih na virus korona u Sanskom Mostu potvrdila su 3 nova slučaja infekcije, potvrdili su iz Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja.

Radi se o dvije osobe koje su bile u kontaktu s ranije zaraženima, dok treća osoba, najvjerovatnije, pripada novom klasteru. Prema tim informacijama bilježi se i jedan smrtni slučaj osobe iz Sanskog Mosta koja je prije par dana hospitalizirana na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice u Bihaću.

Riječ je o starijoj osobi koja je imala hronične zdravstvene probleme, a kod nje je potvrđeno prisustvo virusa kovid. Ukupno u Sanskom Mostu trenutno ima 31 aktivni slučaj infekcije koronavirusom, od čega se 28 osoba nalazi u kućnoj izolaciji, dok se tri lica starije životne dobi nalaze u Kantonalnoj bolnici.

Na građane se po ko zna koji put apeluje da budu oprezni, da se pridržavaju propisanih higijensko epidemioloških mjera koje uključuju obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima i na mjestima gdje je povećana koncentracija ljudi, te da vode računa o održavanju socijalne distance.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0