instant fap

Tri Zmaja izabrana u najbolji tim divizije B Lige nacija

Tri Zmaja izabrana u najbolji tim divizije B Lige nacija

Tri reprezentativca Bosne i Hercegovine izabrana su u najbolji tim divizije B Lige nacija po izboru portala Whoscored.com.

Ovaj dobro poznati portal koji se bavi ocjenjivanjem fudbalera poslije utakmica napravio je najbolji tim divizije B Lige nacija od igrača koji su zaradili najviše prosječne ocjene tokom četiri meča grupne faze, a svoje mjesto su zaradila i tri Zmaja.

To su Toni Šunjić, Miralem Pjanić i Edin Džeko. Šunjić je svoje mjesto našao u odbrani ovog tima među tri švedska defanzivca, a prosječna ocjena mu je 7,62. U veznom redu je Pjanić sa prosječnom ocjenom od 7,37, dok je u vrhu napada Edin Džeko sa ocjenom 7,86.

Džeko je ujedno i drugi najbolje ocjenjeni igrač u grupnoj fazi divizije B sa prosječnom ocjenom od 7,86, a ispred njega je samo Gareth Bale sa 8,40.

Upravo njih dvojica predvode napad ovog tima, a osim Pjanića i Šunjića tu su još golman Ukrajine Pyatov, defanzivci Švedske Lustig, Granqvist i Augustinsson te veznjaci Danske i Turske Delaney i Yoksulu.

Dakle, Bosna i Hercegovine i Švedska su dvije reprezentacije koje su dobile po tri predstavnika u ovom timu, a zanimljivo da će baš ove dvije reprezentacije igrati u razigravanju za plasman na Euro ukoliko kroz kvalifikacije ne izbore svoje mjesto na turniru koji će se održati u 12 evropskih gradova na ljeto 2020. godine.

KOMENTARI