instant fap

Tribina na temu „Bošnjačka nacionalna ideja“

Tribina na temu „Bošnjačka nacionalna ideja“

U prostoru Starog hotela u narednu nedjelju, s početkom u 19.30. sati biće organizirana javna tribina na temu „Bošnjačka nacionalna ideja“.

U okviru ovog događaja biće upriličena i promocija časopisa „Pan Bošnjak“, mjesečnika čije je izdavanje nedavno započelo. Gosti i predavači na ovom zanimljivom događaju biće eminentne ličnosti iz javnog i društvenog života: prof.dr. Rasim Muratović iz Centra za istraživanje zločina u BiH, zatim poznati književnik i publicista te urednik pomenutog časopisa, Nedžad Latić, a specijalni gost biće akademik, muftija Muamer Zukorlić.

Organizatori ovog događaja su Medžlis Islamske zajednice BiH, Asocijacija za kulturu, omladinu i sport AKOS, Omladinski centar „Atis“ te nevladina organizacija „Dirhem“. Inače, časopis „Pan Bošnjak” je svebošnjački nacionalni mjesečnik koji će se baviti društvenim i političkim temama, te geopolitičkim i strategijskim istraživanjima. Ovaj magazin je namijenjen Bošnjacima Bosne i Hercegovine, Sandžaka i dijaspore, a u izdanju Bošnjačke kulturne zajednice štampa se u Novom Pazaru i Njujorku.

KOMENTARI