instant fap

Tribina u Kijevu

Tribina u Kijevu

Opet se lutma jela u Kijevu! Ovaj put još ukusnija, jer interes mještana za tribinu Stranke demokratske akcije ne samo da je bio veliki već je prevazišao i očekivanja organizatora, pa se tražio i komad lutme više.

Ugodna atmosfera ispunjena povjerenjem i konstruktivnim dijalogom vladala je kako u vrijeme održavanja tribine tako i u neformalnom druženju i razgovoru u nastavku večeri.

Tribinu je otvorila Zinajda Hadžić, kandidatkinja za Skupštinu Unsko-sanskog kantona koja se zahvalila mjesnom ogranku SDA na organizaciji i Kijevljanima na velikom interesu za Tribinu Stranke demokratske akcije kao i na podršci Stranci demokratske akcije i njenim kandidatima na lokalnim izborima 2016. godine.

Tokom predstavljanja Izborne platforme SDA za Opće izbore 2018. godine i kandidata za sve nivoe vlasti skupu su se obratili kandidati za  Skupštinu Unsko-sanskog kantona Mirnes Alagić i Senad Kljajić  te kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, Asim Kamber.

Oni su u svojim obraćanjima istakli značaj Općih izbora 2018. godine za sve buduće društveno-političke procese u Bosni i Hercegovini kao i važnost izbora člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda. Veliki broj političkih subjekata u bošnjačkom nacionalnom korpusu su usitnili glasove Bošnjaka od kojih koristi neće imati niti jedna stranka.

Stranka demokratske akcije i jedinstven bošnjački korpus mogu zaštiti interese Bošnjaka i države Bosne i Hercegovine, a samo  mudar i pragmatičan političar kakav je Šefik Džaferović može u naredne četiri godine zastupati  Bošnjake u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine.

Osim kandidata za sve nivoe vlasti tribini je prisustvovao i općinski načelnik Faris Hasanbegović koji je pozvao Kijevljane da u ovolikom broju prisustvuju i javnim raspravama koje se organizuju po mjesnim zajednicama jer su one značajne za sve građane i tiču se kako Budžeta općine Sanski Most tako i ostalih važnih programa i odluka u kojima građani trebaju uzeti svoje učešće.

Građane su zanimali projekti koji su u fazi realizacije, kao što je afaltiranje puta u Arifovićima i sanacija lokalnog puta koji prolazi kroz Kijevo, a na kome postoje oštećenja.

Detaljnu informaciju o ovim pitanjima dao je Ernad Seferović, savjetnik načelnika općine koji je istakao da je za dionicu puta koji se treba asfaltirati u Arifovićima potisan ugovor i do 01.10.2018. godine očekuje ulazak izvođača u posao. Udarne rupe će također biti popravljene u što kraćem periodu i to će se odvijati tokom redovnog održavanja puta.

Građani Kijeva su ukazali i na divlju deponiju smeća na ulazu u Kijevo i zahtijevaju njeno uklanjanje. Načelnik općine im je odgovorio da su nabavljene kamere koje će biti postavljene kako na ovom lokalitetu tako i na drugim mjestima gdje nesavjesni građani dovoze i istresaju otpad. Za čišćenje divljih deponija do sad je potrošeno oko 150 000 KM, ali su u vrlo kratkom roku one ponovo nastale jer nesavjesni pojedinci ne snose nikakve posljedice i upravo za to će poslužiti nabavljene kamere jer će se takvi pojedinci identificirati i uklanjanje deponije će morati sami izvršiti ili će se vršiti o njihovom trošku.

U narednom periodu će se pristupiti i postavljanju oznaka i putokaza kako u Kijevu tako i u ostalim dijelovima općine. U nastavku se razgovaralo i o sanaciji krova škole u Kijevu za koji je općina obezbjedila sredstva i njegova realizacija treba da otpočne u što skorije vrijeme tj. prije obilnijih padavina.

Izražena je spremnost svih prisutni da daju svoj doprinos u uređenju prostorija doma,  gdje bi bile smještene i prostorije mjesne zajednce, te je ostavljena mogućnost mještanima Kijeva da se dogovore da li žele da to bude u okviru objekta škole ili na drugoj predloženoj lokaciji, a to su prostorije zadružnog doma.

Poslije tribine i druženja zaključak je da samo oni koji rade i opravdaju povjerenje građana imaju privilegiju da probaju tradicionalnu lutmu dobrih domaćina u Kijevu!

KOMENTARI