instant fap

Trijumf Emira Hadžipašića

Trijumf Emira Hadžipašića

Susretima devetog  kola  u Hotelu “Prijedor” završeno je prvo poslijeratno seniorsko šahovsko Prvenstvo Grada Prijedora. Turnir je održan nakon 25 godina. Na Prvenstvu  je  nastupilo 20 seniora i pet omladinaca,  a trijumfovao je  Emir Hadžipašić sa 7,5 poena. Drugi je sa 6,5 poena Drago Šikman, a treći Mladen Tomić (6).

Dalje slijede: Duško Milanović i Radomir Kondić, sa po šest poena, te Igor Javorić, Dragan Kugić i Nebojša Stupar sa po 5,5 poena. Kod omladinaca najuspješniji je bio Armin Kočanović, a najmlađi učesnik turnira bio je Aleksandar Gajić.

SENIORKE

U konkurenciji seniorki takmičilo se njih sedam. Prvo mjesto je osvojila Suzana Mršić sa pet poena. Sa pola poena manje je drugoplasirana Hana Budimlić dok je trećeplasirana Jasminka Budimlić osvojila 3,5 poena.

Najmlađa učesnica Prvenstva kod dama bila je petogodišnja Emilija Gajić koja je osvojila bod. Pobjednica turnira Suzana Mršić ističe potrebu da se šahu više posveti pažnja. Prvenstvo je uspješno održano u  organizaciji   Šah kluba “Rudar” Prijedor i  sekcije “Kozara” iz Ljubije.

Mečeve je sudio Savo Čelica. Po završetku Prvenstva održan je brzopotezni turnir na kome su, nakon 12 kola, prvo mjesto podjelili Drago Šikman i Emir Hadžipašić sa osvojenih devet poena.

KOMENTARI