instant fap

Trogodišnjeg Amina Atajića pogodio zalutali metak sa svadbe iz obližnjeg sela

Trogodišnji Amin Atajić iz Mahmić Sela kod Bosanske Krupe uspješno se oporavlja u bihaćkoj bolnici nakon što ga je 8. septembra zalutali metak sa svadbe ranio u glavu. Ovaj dječak se u poslijepodnevnim satima u svome dvorištu igrao s dvije djevojčice kada ga je zalutali metak, koji je doletio iz obližnjeg naselja Konjodor, pogodio u potiljak

Metak se zaustavio kod lijeve sljepoočnice. Slučaj je odmah prijavljen PU Bosanska Krupa, dok je dječak hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Sve dok nije urađen CT snimak glave, roditelji nisu znali šta se desilo s mališanom, prenose krajiški portali.

Prema ljekarskom izvještaju, zrno je prošlo kroz oba mozga i pravo je čudo što je dječak preživo i prošao bez nekih posebnih oštećenja. Roditelji su zahvalni Bogu što je dječak ostao živ i ovom prilikom apeliraju na sve nesavjesne građane da prekinu s lošim običajem korištenja oružja na proslavama.

– Mi ovom prilikom želimo uputiti apel svim građanima Unsko-sanskog kantona i šire da ne koriste vatreno oružje na raznim manifestacijama, jer nikad ne znamo otkud metak može zalutati i na taj način ugroziti nečiji život. Dok se jedni vesele, drugi moraju da se nose s posljedicama tih veselja. Mi nećemo teretiti počinioce, a zakon je u vezi s pitanjem posjedovanja i rukovanja nelegalnim oružjem jasan. Ostavljamo slučaj policiji da se ona time pozabavi – kazao je dječakov amidža Nihad Atajić.

KOMENTARI