instant fap

Trožić najbrža na drugom sarajevskom Unusual Marathonu

Trožić najbrža na drugom sarajevskom Unusual Marathonu

Devedeset i pet maratonaca i oko 80 štafetnih timova jučer je tačno u 10 sati krenulo sa startne linije najneobičnije utrke u regiji  „2nd Unusual Marathon – moja priča, moja trka BH Telecom“ .

Utrka duga 42 kilometra, tačnije  42.125 metara  u najtežim zimskim uslovima, održava se već drugi put u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Ali snijeg, poledica, smog i minusi nisu bili prepreka trkačima i trkačicama da s mnogo entuzijazma istrće dionicu koja je obuhvatala cijeli grad.  

Kroz cilj je prvi prošao Austrijanac Michael Baumgartner sa vremenom od 3,03,20 . Bosanac Zaim Šuman stigao je drugi s vremenom 3, 04, 20 sekundi, dok je treći bio Dragan Suvajac iz Srbije koji je maraton istrčao za 3 sata, 14 minuta i 52 sekunde.

Aktuelna prvakinja BiH u maratonu i ambasadorica ove utrke  Amela Trožić slavila je kao prvoplasirana u ženskoj konukrenciji, sa izvrsnim vremenom 3, 21, 56; a iza nje je kroz cilj prošla Vedrana Gvozdenović iz Srbije  4, 12, 42, dok je Džana Avdić iz BiH  utrku završila za 4, 18, 55.

Pored maratona, brojni takmičari i takmičarke okušali su se i u štafeti koja je podijeljena na tri dionice od po 14 kilometara.  Članovi štafetnih timova izvlačili su se lutrijom, a discipline su imale i šaljive nazive: “Jedna cura – dva pandura” i “Dvije ljepotice i zvijer”.

Generalni sponzor utrke je BH Telecom, a pokrovitelj Gradsko vijeće Grada Sarajeva. Manifestacija „2nd Unusual Marathon – moja priča, moja trka BH Telecom“ ima društveno-odgovorni karakter, s obzirom da će se novčani nagradni fond, umjesto na pobjednike, usmjeriti za nabavku trkačke opreme za perspektivne mlade bh. trkače pred kojima su međunarodni uspjesi.

KOMENTARI