instant fap

Trump: Zaradio sam puno novca od posla s Gadafijem

Trump: Zaradio sam puno novca od posla s Gadafijem

Američki milijarder Donald Trump izjavio je danas “da je zaradio puno novca” od jednog posla s libijskim vođom Moamerom Gadafijem prije više godina, iako je tada tvrdio da nije imao pojma da je za Gadafija bilo iznajmljeno jedno njegovo luksuzno imanje u predgrađu New Yorku.

“Ako se sjećate, ja sam zaradio puno novca od Gadafija. On je došao u ovu zemlju i morao je sa mnom da sklopi ugovor pošto je morao negdje da odsjedne”, rekao je Trump u intervjuu za američku TV mrežu CBS a prenosi AP.

Najizgledniji kandidat Republikanske stranke za predsjednika SAD je dodao: “On mi je platio čitavo bogatstvo. Ali nije tamo nikad odsjeo”.

Gadafi je 2009. godine, tokom posjete New Yorku povodom sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, očajnički tražio mjesto gdje bi postavio svoj beduinski šator.

Nakon što je bezuspješno pokušala da osigura lokaciju u Central Parku na Manhattanu, Upper East Side i Englewood u New Jersey, libijska vlada se obratila agentima za nekretnine želeći da iznajmi Trumpovo imanje “Seven Springs” u newyorkškom predgrađu Bedfordu.

Gadafi tamo nikad nije odsjeo, ali se taj događaj ipak pretvorio u spektakl pošto je veliki broj novinara i fotoreportera stigao u Bedford kako bi gledali kako građevinski radnici podižu veliki bijeli šator, ukrašen tapiserijama sa prizorima kamila i palminog drveća i opremljen kožnim sofama i stočićima za kafu.

U to vrijeme se Trump distancirao od svega, navodeći da je prevarom naveden da iznajmi svoje imanje.

Američki milijarder je, međutim, dvije godine kasnije “okrenuo ploču”, hvaleći se da je “prevario” libijskog vođu u tom poslu.

“Poslovao sam sa Gadafijem. Izvinite zbog toga. Iznajmio sam mu komad zemlje, a on mi je platio više za noć nego što bih od tog imanja mogao da zaradim u godini ili dvije. A onda mu nisam dao da koristi to imanje. Tako bi trebalo da se radi”, rekao je Trump 2011. u intervjuu za Fox News.

KOMENTARI