instant fap
NaslovnicaMagazin

Tulumbe

Tulumbe

IZ BOSANSKE kuhinje do sada smo isprobali nekoliko slanih jela, a od slastica tufahije i lokume. Sada je došlo vrijeme za tulumbe, jedan od bosanskih najfinijih i najslađih recepata. Posebnu slatkoću i okus ovoj slastici daje agda – kuhana sa šećerom i limunom, koja se često koristi u pripremi bosanskih kolača. Savjet kako brzo i jednostavno pripremiti ovaj ukusni desert potražili smo na blogu domaci-recepti.

Sastojci za tijesto:

  • 400 mililitara vode
  • 6 jušnih žlica ulja
  • 250 grama brašna
  • 5

 

Sastojci za agdu:

  • 800 grama šećera
  • 400 mililitara vode
  • 1 limun narezan na ploške

Priprema:

U loncu srednje veličine zagrijete vodu s uljem. Kada prokuha polagano dodajte brašno uz stalno miješanje dok se smjesa ne zgusne i počne odvajati od lonca. Maknite s vatre i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.U ohlađenu smjesu dodajte jedno po jedno miješajući smjesu rukama.

Za pripremu agde kuhajte vodu i šećer dok se šećer ne rastopi, a za kraj dodajte ploške limuna i pustite da se agda ohladi na sobnoj temperaturi.

zagrijte na jakoj vatri te pomoću slastičarske vrećice ili obične vrećice kojoj ste odrezali rub, istiskujte tulumbe. U vrućem ulju tulumbe će se same okretati. Kada su zlatno žute boje izvadite ih i položite u hladnu agdu. Kada su sve tulumbe gotove prelijte ih ostatkom agde te stavite u hladnjak kako bi se ohladile prije posluživanja

KOMENTARI