instant fap

Turci troše milione na svoje žene da bi izgledale kao vatrena ljubavnica Sulejmana Veličanstvenog

Turski frizeri morali su nabaviti crvenu boju za kosu kakvu ima Meryem Uzerli. Nijansi crveno-riđe kose frizeri su dali naziv Hurra red. Žene su poludjele za njom

 

Osim crvene kose, Turkinje je zaludio nakit kojim Sulejman obasipa svoju ljubavnicu u seriji. Najtraženija je ogrlica od zlata, rubina i dijamanata. Nijansi crveno-riđe kose, koja je netipična za uglavnom crnokose Turkinje, frizeri su dali naziv Hurra red.

Time su pokazali koliko je glavna glumica Meryem Uzerli (29), kći Njemice i Turčina, utjecala na modne trendove u zemlji. Osim frizerskih salona, zaposleni su i draguljari jer je Turkinje oduševila kolekcija nakita iz serije. Sve ogrlice, narukvice, prstenje i ukosnice koje nose Sulejmanove supruge i djevojke u haremu mjesecima su dizajnirali i ručno izrađivali. Nakit je izrađen od rubina, smaragda, akvamarina i safira. Njihovu vrijednost procjenjuju na više od pet miliona KM.

Posebnu pozornost izazvala je Huremina ogrlica od bijelog zlata sa šest velikih rubina, koja je optočena dijamantima. Nju je Sulejman Veličanstveni darovao svojoj ljubavi na početku veze, što će gledatelji moći vidjeti u prvoj sezoni. Ona je ubrzo postala apsolutni modni hit među turskim bogatašima, a posljednji primjerak te ogrlice prodat je za oko 202.631,00 KM.

Zlatarnice i draguljarnice nakon toga su počele masovno izrađivati replike nakita, koje su kupovali turisti iz arapskih zemalja. Oni u sve većem broju posjećuju Istanbul, a obavezno odlaze razgledati sultanovu palaču Topkapi. Dosad ju je posjećivalo 3,5 milijuna turista na godinu, a u prvih šest mjeseci ove godine obišlo ju je gotovo osam milijuna posjetitelja.

KOMENTARI