instant fap

Turkcell zainteresovan za kupovinu BH Telecoma

FlAGallery
Kako prenosi taj portal, manje od nedjelju dana nakon ponude za drugog najvećeg bugarskog operatera mobilne telefonije, Turkcell navodno priprema ponudu i za BH Telecom, što očigledno predstavlja namjeru ovog turskog giganta da proširi s

voj uticaj na cijelom Balkanu.

Prema pisanju medija, Turkcell je ozbiljno zainteresovan za najvećeg mobilnog operatera Bosne i Hercegovine, koji ima tržišni udio od 45 odsto i kapitalizacije od oko 800 miliona dolara na Sarajevskoj berzi.

Pored bugarskog mobilnog operatera, Turkcell je jedan od pet ponuđača koji su ušli i u finalnu rundu za 75 odsto udjela u Kosovo Post and Telecommunications Corporation (PTC), što samo dodatno govori o njihovoj odlučnosti da se probiju na području Balkana.

Turkcell je vodeći operater mobilne telefonije u Turskoj, sa sjedištem u Istanbulu. Prema podacima od 30. septembra 2011. godine, kompanija ima 34,4 miliona pretplatnika.

Vlada Federacije BiH ranije je donijela odlukom kojom se iz privatizacije privremeno izuzima BiH Telecom kao i kompanije iz elektroenergetskog sektora.

KOMENTARI