instant fap

Turnir za osobe sa invaliditetom

Ekipa ratnih vojnih invalida iz Bihaća pobjednik je Kantonalnog takmičenja osoba sa invaliditetom u malom nogometu, koje je jučer održano na sportskom igralištu u mjesnoj zajednici Čaplje u Sanskom Mostu.

Na takmičenju je nastupilo pet ekipa, a pored pobjednika iz Bihaća još su učestvovale malonogometne ekipe iz  Bosanske Krupe, Bužima, Ključa i domaćina Sanskog Mosta. Igralo se po sistemu takmičenja „svak sa svakim“, a odigrano je ukupno deset utakmica. Biščani su ostvarili četiri pobjede i zasluženo dobili pojednički pehar.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Bužima sa tri pobjede i jednim porazom, dok je treće mjesto zauzela ekipa iz Sanskog Mosta sa polovičnim uspjehom, dvije pobjede i dva poraza. Organizator ovog sportskog događaja bio je Savez za sport i rekreaciju invalida Općine Sanski Most, koji se ponovo pokazao kao uspješan domaćin. Prema rječima Jasmina Terzića, predsjednika Saveza, do sada je turnir održavan u Gradskoj dvorani, ali je teren u Čaplju izabran zbog izuzetno dobrih uslova.
„ Odabrali smo ovaj teren sa umjetnom travom što pogoduje osobama sa invaliditetom, a lijep je i ambijent.Ovom prilikom htio bih da se zahvaliti mjesnoj zajednici Čaplje što su nam izišli u susret i što su imali sluha za nas“, rekao je Terzić.
Takmičenju je prisustvovao i Mirsad Nuhanović, predsjednik Saveza za sport i rekreaciju invalida Unsko- sanskog kantona koji je pohvalio domaćina za uspješnu organizaciju ovog sportskog događaja.
„ Već je postala tradicija da se kantonalno nogometno prvenstvo invalidnih lica  održava u Sanskom Mostu, a ove godine je promjenom igrališta organizacija još mnogo bolja. Ja sam kao predsjednik Saveza došao da dam podršku takmičarima, a cilj nam je da u Savezu zažive svi sportovi. Mislim, da smo u posljednje četiri godine dosta napravili i pokazali društvu da smo korisna grupa građana i da se na ovaj način osjećamo veoma dobro, te  da možemo kvalitetno da doprinesemo razvoju društvene zajednice. Ja se nadam da će  svake godine biti jača prvenstva i da će se sve više invalidnih lica uključivati u sport“, rekao je Nuhanović.
Pobjednička ekipa Bihaća će predstavljati Unsko – sanski kanton na federalnom takmičenju u malom nogometu koje će se ove godine održati u Goraždu.  Uz Bišćane naš kanton će predstavljati i ekipa iz Cazina koja je bila prošlogodišnji prvak federalnog prvenstva u nogmetu za osobe sa invaliditetom.

KOMENTARI