instant fap

U Banjaluci snijeg

U Banjaluci snijeg

U Banjaluci je jutros počeo padati snijeg.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom i susnježicom. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 700 metara nadmorske visine, a na planinama se očekuje i povećanje sniježnog pokrivača od 5-15 cm.

Ponegdje i u nižim predjelima kiša može prelazit u susnježicu ili snijeg. Očekuje se između 10 i 35 litara padavina po metru kvadratnom.

Krajem dana, postupan prestanak padavina u južnim i jugozapadnim djelovima. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu od 9 do 12 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza

Izrazito pogoršanje i osjetno hladnije vrijeme u odnosu na protekli period, kod osjetljivih osoba će uzrokovati pojačane tegobe. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i boravak na otvorenom.

Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju, kao i zaštiti od nižih temperatura, a učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju.

KOMENTARI