U BiH nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja

HomeVijestiBiH

U BiH nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja

Prolaze kroz crveno, ne daju žmigavac… kako voze “prosječni” vozači u BiH

Prema prikupljenim podacima, na putevima u BiH ovoga jutra nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja. Frekvencija vozila pojačana je u gradskim centrima, dok je na ostalim dionicama intenzitet saobraćaja umjeren.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Zbog nestabilnih vremenskih prilika i učestalih lokalnih padavina, vozači se pozivaju na oprezniju vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 saobraća se bez vanrednih ograničenja.

Zbog izgradnje vijadukta na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Danas se izvode radovi na miniranju u kamenolomu u mjestu Potpeć na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik. U vremenu od 12 do 15 sati moguće su 15-minutne obustave saobraćaja.

Do povremenih polusatnih obustava saobraćaja zbog deminiranja terena, u vremenu od 07 do 15 sati, dolazi i na dionici M-1.8 Orašje-Lončari u mjestu Dusine.

Kraći zastoji mogući su i na dionicama magistralnih puteva gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je postavljena privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo putne pravce: M-17 Nemila-Topčić Polje, M-6 Čapljina-Ljubuški, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-4 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: