instant fap

U Bosni i Hercegovini još danas sunčano, od sutra padavine

U Bosni i Hercegovini još danas sunčano, od sutra padavine

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda čini se da će suho i sunčano biti još samo danas, jer nas u ostatku sedmice očekuju padavine i nešto niža temperatura od dosadašnje.

U Bosni i Hercegovini će danas biti pretežno sunčano. Lokalno po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -5 i 0 stepeni celzija, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 14 i 20 stepeni.

Prognoza po gradovima za tri dana (Izvor: FHMZ)
Prognoza po gradovima za tri dana (Izvor: FHMZ)

Posljednji dan radne sedmice u BiH se očekuje postepeno naoblačenje prije podne, dok će u drugoj polovini dana biti pretežno oblačno vrijeme.

Padavine se očekuju od večernjih sati i tokom noći na subotu. Glavnina padavina je u Bosni. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će biti između -4 i 1 stepen, na jugu zemlje do 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 11 i 17 stepeni.

U subotu se širom Bosne i Hercegovine očekuje da će biti pretežno oblačno veći dio dana. Širom Bosne prije podne se očekuju susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini uglavnom lokalno može pasti malo kiše. Nešto više padavina se očekuje na sjeveru Hercegovine.

Do razvedravanja će doći u večernjim satima. Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje do 12°C.

KOMENTARI